Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η ΜΕΤΟΧΗ: «Η διοίκηση του γαλλικού αερομεταφορέα Air France, που έχει αποδυθεί σε μία ευρείας κλίμακας αναδιάρθρωση του ομίλου από το 2012, ανακοίνωσε σήμερα με την ευκαιρία της συνέλευσης του ΔΣ της εταιρείας την κατάργηση άλλων 2.500 - 2.600 θέσεων εργασίας έως το 2014. Μέσα στην προηγούμενη διετία, η εταιρεία ήδη έχει καταργήσει 5.600 θέσεις εργασίας (...) Το σχέδιο "Μεταμόρφωση 2015", που έχει δρομολογηθεί από το 2012, φιλοδοξεί να επιτρέψει την εξοικονόμηση δύο δισεκ. ευρώ σε μία τριετία» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Ο ΠΑΤΟΣ: «Βερολίνο: ο δήμος χρωστάει 61 δισ. ευρώ. Η εικόνα στα ταμεία είναι τόσο δραματική ώστε οι αστυνομικοί πρέπει να επιστρέψουν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους για να χρησιμοποιηθούν εκ περιτροπής» (στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ: «Σήμερα που το βασικότερο διαπραγματευτικό στοιχείο στην απασχόληση του άνεργου είναι η εργασία χωρίς ασφάλιση η κυβέρνηση θεωρεί επιτυχία ότι τα φετινά πρόστιμα βγήκαν περισσότερα από τα περυσινά... (...) Στην ιδανικότερη περίπτωση κατά την οποία θα πληρωθούν όλα τα πρόστιμα έχετε την εντύπωση ότι δεν θα τους συμφέρει καλύτερα από την ασφάλιση η πληρωμή προστίμου; Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας δούμε τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα με την ανασφάλιστη εργασία (...) Τον μόνο που προσλαμβάνουν με μισθό και ασφάλιση είναι ο λογιστής για να τους ξελασπώνει... (...) Την τελευταία πενταετία και οι άνεργοι ούτε συζητούν την ασφάλιση αν πρόκειται να πετύχουν κάποιο μεροκάματο έστω και της κακιάς ώρας. Αρα έχουμε και ένα τεράστιο πρόβλημα "αναγκαστικού εθελοντισμού" στο σκλαβοπάζαρο και το δουλεμπόριο που αποτελεί καθεστώς» (στο capital).

ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ: «Πρέπει να κατανοήσουν οι ξεκούραστοι τεχνοκράτες ότι κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει αποδεκτός από αυτή την Βουλή» (κάποιος βουλευτής / στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ: «Ο τόπος χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροαριστερά: πρώτον, διότι εν τη απουσία της ένα πλειοψηφικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μένει πολιτικά άστεγο. Και δεύτερον, διότι μόνον αυτή μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην επέλαση των ακραίων!» (στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ