Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Καταγγέλλει τις συντεχνιακές και διασπαστικές τακτικές

Την υποταγή και τη διασπαστική τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών στους δύο Συλλόγους Επιθεωρητών του ΣΕΠΕ, η οποία υπονομεύει τον αγώνα και βάζει εμπόδια στην ενιαία δράση των εργαζομένων ενάντια στο χτύπημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας.

Οπως σημειώνει, «ο "Σύλλογος Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρητών" και ο "Πανελλήνιος Σύλλογος Επιθεωρητών Εργασίας" με κοινή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία ζητούν "να εξαιρεθεί το ΣΕΠΕ για πολύ ουσιαστικούς και πραγματικούς λόγους" από τις διαθεσιμότητες - απολύσεις (...) Η δικαιολογία που προβάλλεται για το αίτημα της "εξαίρεσης"; Το ΣΕΠΕ έχει "κοινωνική αποστολή" που (προφανώς, κατά τους συνδικαλιστές μας) δεν έχουν οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα - εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, σχολικοί φύλακες, κ.λπ. Αντί λοιπόν να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους υπαλλήλους σε κάθε υπουργείο (αλλά και στον ιδιωτικό τομέα), οι συνδικαλιστές που σήμερα βρίσκονται στο τιμόνι των Συλλόγων μας καλούν να ξεχωρίσουμε από τους συναδέλφους μας, να εμφανιστούμε ως κάποια περιούσια υπηρεσία που στέκεται πάνω από τις άλλες, να σωθούμε εμείς κι ας βουλιάζει ο κόσμος γύρω μας.

Είναι κάλπικη η δικαιολογία ότι ο κάθε Σύλλογος πρέπει να φροντίζει τα του χώρου του και ότι χρησιμοποιείται το αίτημα της "εξαίρεσης" ως ζήτημα τακτικής (...) Θυμίζουμε σε κάθε συνάδελφο ότι συνδικαλιστικοί "αστέρες" και από αυτούς τους χώρους ζήτησαν και έλαβαν στο παρελθόν "διαβεβαιώσεις" και "δεσμεύσεις" για "εξαίρεση" των χώρων τους. Πολύ γρήγορα αυτές αποδείχτηκαν κενό γράμμα!

Τη στιγμή αυτή δεν χωράνε αυταπάτες. Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να γίνουν ενιαίος αγώνας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των ασφαλισμένων στα Ταμεία, των συνταξιούχων. Με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Καμία ανοχή απέναντι στους συνδικαλιστές που το παίζουν αγωνιστές και φιλεργατικοί, αλλά αποδέχονται τον πυρήνα της βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματά μας.

Σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα για όλους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ