Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

753 π.Χ. Σύμφωνα με την παράδοση και κάποιες ιστορικές πηγές αρχίζει η οικοδόμηση της Ρώμης από το Ρωμύλο. Ολοκληρώθηκε το 749 π.Χ.

1821 Οι Αθηναίοι υψώνουν τη σημαία της Επανάστασης κατά των Τούρκων.

1929 Διεξάγονται γερουσιαστικές εκλογές. Στις εκλογές πλειοψηφεί η φιλελεύθερη παράταξη. Το Ενιαίο Μέτωπο Εργατών (ΕΜΕΑ) αύξησε τις ψήφους του κατά 25%.

1960 Η νέα πόλη Μπραζίλια ανακηρύσσεται πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

1967 Ενα μήνα πριν τις εκλογές, η στρατιωτική χούντα κατέλαβε την εξουσία. Κηρύχτηκε η χώρα σε κατάσταση πολιορκίας και ιδρύθηκαν έκτακτα στρατοδικεία.

1999 Στο Βελιγράδι το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει τα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο κέντρο της πόλης. Το κτίριο είχε εκκενωθεί και έτσι δεν υπάρχουν νεκροί. Δε συνέβη όμως το ίδιο και με το χτύπημα σε ένα εργοστάσιο στο Βάλιεβο, όπου υπήρξε ένας νεκρός. Τα συμμαχικά αεροπλάνα χτύπησαν για δεύτερη φορά στρατόπεδο προσφύγων από την Κράινα, κοντά στη Γιακόβιτσα. Απολογισμός 10 νεκροί και 16 τραυματίες. Στο ΝΑΤΟ οι ηγέτες διαφωνούν για το μελλοντικό ρόλο της Συμμαχίας. Η Ρωσία φέρνει νέο σχέδιο 6 σημείων και για πρώτη φορά η Ουάσιγκτον παραδέχεται ότι το ενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων στο Κόσσοβο μπορεί να εξεταστεί και να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ