Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Λίγα και ψίχουλα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ προσωρινά, απ' ό,τι λένε, Σημίτης και Τσοχατζόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχαν χτες και δεν είναι βέβαια να απορεί κανείς. Γιατί, εδώ που τα λέμε, δεν είναι ώρα τώρα να φιλονικούν μεταξύ τους. Υπάρχει ο κοινός «εχθρός» που ενώνει: Οι ασφαλισμένοι!

Αλλωστε, ενδεικτική ήταν και η δήλωση του «σοσιαλιστή» Ακη, ότι οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό θα προσφέρουν «υψηλής ποιότητας ασφάλιση»! «Ουκ εν τω πολλώ το ευ», δηλαδή; Γι' αυτό μειώνουν τις συντάξεις, για να τις κάνουν ποιοτικές;..

Οσο για τη διαβόητη «άνεση χρόνου» στο «διάλογο» για το ασφαλιστικό, που υποσχέθηκε ο Ρέππας, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν καίγεται κιόλας να το ψηφίσει το νομοσχέδιο σε δυο εβδομάδες! Είναι, βλέπετε, τέτοια η φύση του θέματος, που μπορούν να τα κάνουν όλα με την ησυχία τους το καλοκαίρι...

ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ - ούτε πολύ, 6.000 αστυνομικούς επιστράτευσαν οι αρχές του Κεμπέκ, προκειμένου να προστατέψουν από τους διαδηλωτές τους ηγέτες των 34 χωρών της αμερικανικής ηπείρου, που συνεδριάζουν για το Παγκόσμιο Εμπόριο!

Είναι ίσως και λίγο συμβολικό, αφού σε όλο τον κόσμο, έτσι και μόνο έτσι, υπό την απειλή κατασταλτικών μηχανισμών, προωθείται η περίφημη «παγκοσμιοποίηση», στο όνομα της οποίας πίνουν νερό και οι εδώ κυβερνώντες.

Πάντως, εδώ στην Ελλάδα, μόνο για την επίσκεψη του πάπα θα κινητοποιηθούν 4.000 αστυνομικοί. Συλλογιστείτε τις αναλογίες και θα καταλάβετε πού έχουμε φτάσει. Είμαστε ένα από τα πλέον αστυνομοκρατούμενα κράτη.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΟΣΟ πότε ο Αριέλ Σαρόν στη Μέση Ανατολή, ούτε καν κοινή δήλωση με τον Αραφάτ κατά της βίας δε δέχεται να κάνει και, βέβαια, η πολεμική μηχανή του Ισραήλ είναι πανέτοιμη για νέες επιθέσεις.

Τι θα έλεγε η Ευρωπαϊκή Ενωση να εξετάσει το θέμα μιας επέμβασης εναντίον του Ισραήλ για την πρακτική που ακολουθεί; Αλλά όχι, αυτοί δεν είναι «εγκληματίες πολέμου», όπως, π.χ., οι Σέρβοι, έτσι δεν είναι;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ