Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα πολιτικών κομμάτων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 34 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, τα πολιτικά κόμματα της χώρας εξέδωσαν ανακοινώσεις:

Ο πρόεδρος και το ΕΓ της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ στο μήνυμά τους αναφέρουν ότι «στα χρόνια που πέρασαν από τη δικτατορία μέχρι σήμερα αποκαταστάθηκαν πλήρως τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών» και υποστηρίζουν: «Η δημοκρατία στη χώρα μας λειτουργεί υποδειγματικά»!

Σ' άλλο σημείο της ανακοίνωσης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονται ότι «οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται σε βασικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, ενισχύουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας και ενδυναμώνουν την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη». Και καταλήγουν, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν «τον εκσυγχρονισμό της χώρας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος στη δήλωσή του αναφέρει: «Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά την επιβολή της δικτατορίας στη χώρα μας, η Δημοκρατία που αποκατέστησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει εδραιωθεί. Για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία μας υπάρχει ομαλή πολιτική πορεία 27 ετών».

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ στο δικό της μήνυμα δηλώνει ότι «η δημοκρατία στις μέρες μας γίνεται πιο ισχυρή και ασφαλής, όσο πιο πολύ εμβαθύνεται και αναπτύσσεται με πολιτικές που ενισχύουν το κοινωνικό της περιεχόμενο και την αποκέντρωση εξουσιών και πόρων».

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας δήλωσε: «Η 21η Απριλίου του 1967 δεν είναι μόνο ημέρα ιστορικής μνήμης, αλλά και εγρήγορσης, για το δημοκρατικό μέλλον της χώρας και τις τύχες του ελληνισμού.

Σήμερα που η βαρβαρότητα της Νέας Τάξης προσπαθεί να ισοπεδώσει τα δικαιώματα των λαών, μετατρέποντας τα έθνη - κράτη σε προτεκτοράτα, ο λαός μας αντιτάσσει τον πατριωτισμό, την εθνική υπερηφάνεια και την ιστορική του εμπειρία.

Οι ίδιες δυνάμεις που σχεδίασαν και στήριξαν τη χούντα των συνταγματαρχών, επιχειρούν τη διάλυση και σαλαμοποίηση των Βαλκανίων, επιτίθενται στις κοινωνικές κατακτήσεις, προσπαθούν να επιβάλουν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της ζούγκλας του νεοκαπιταλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ