Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... προβλέψιμα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ απολύτως με τη δήλωση του Κώστα Σημίτη για το Ασφαλιστικό, που είπε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να προβλέπει το μέλλον», αναφερόμενος στα ασφαλιστικά ταμεία!

Μόνο που αυτή η κυβέρνηση δεν κάνει όσα λέει ο πρωθυπουργός. Γιατί, αν πράγματι «προέβλεπε το μέλλον», δε θα έκανε ποτέ τις προτάσεις που έκανε, ούτε τώρα θα σκεφτόταν να τις επαναφέρει, διά της ...πλαγίας.

Επειδή, μάλιστα, προβλέπουμε κι εμείς το μέλλον, της συνιστούμε να «κάτσει στ' αυγά της», γιατί, αν συνεχίσει να «προβλέπει» έτσι «το μέλλον», απλούστατα δε θα έχει μέλλον..!

Τώρα, για τον περίφημο διάλογο «χωρίς προαπαιτούμενα», που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, τι μπορεί να σχολιάσει κανείς; Αυτό τους έλειπε να έχουν και προαπαιτούμενα. `Η, μήπως, πιστεύουν ακόμα ότι έχουν τη στήριξη της κοινωνίας;

Γιατί οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο Πεδίον του Αρεως και τις άλλες πόλεις, όλης της χώρας, δεν ήταν περαστικοί, που είδαν φασαρία και καθίσανε να δούνε τι τρέχει! Ξέρανε πολύ καλά και γιατί ήταν εκεί, όπως ξέρουν και γιατί μπορεί να ξαναπάνε.

Οσο για την περίφημη «αλληλεγγύη των γενεών», που μας είπε ο πρωθυπουργός, τον βεβαιώνουμε ότι εξυπνάδες και λογοπαίγνια (ιδίως από το ΠΑΣΟΚ) έχουμε ακούσει μπόλικα στην Ελλάδα.

Αλλωστε, οι γενιές είναι απολύτως αλληλέγγυες αυτήν την περίοδο. Από τους εφήβους έως τους γηραιότερους, άπαντες αντιτίθενται στην κυβερνητική επιλογή για το Ασφαλιστικό.

Ας ρίξουν μια μάτια στη συγκέντρωση της Πέμπτης και θα διαπιστώσουν ότι δεν έλειψε η εκπροσώπηση καμιάς ηλικίας!

Μπορεί, λοιπόν, να περηφανεύεται το Σημιτέικο ότι κατάφερε να καλύψει το χάσμα των γενεών με τις επιλογές της. Μόνο που κατάφερε να ανοίξει και ένα χάσμα κάτω από τα πόδια της. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα!


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ