Σάββατο 28 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θεριεύει ο γίγαντας τώρα λαός

Κοιτάζοντας την ατέλειωτη λαοθάλασσα που πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας, αλλά και των άλλων πόλεων, βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι οι νεοταξίτες πολιτικοί υπάλληλοι που τους έχει ανατεθεί ο ρόλος του σφαγέα των κοινωνικών κατακτήσεων, είναι εντελώς αγράμματοι και ανιστόρητοι. Μιας και οι προϊστάμενοί τους φρόντισαν να τους μάθουν να πιπιλίζουν μόνο την καραμέλα των χρηματιστών της Γουόλ Στριτ και των πολυεθνικών, περί «μονόδρομων και κυριαρχίας της ελεύθερης αγοράς».

Ο κύριος Σημίτης και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστά παπαγαλάκια της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης.

Μάλιστα, επειδή αρκετοί απ' αυτούς στα νιάτα τους είχαν επιδείξει «ανάρμοστη διαγωγή» προς τις δεξιές ιδέες, έχουν εδώ και μια 15ετία αναλωθεί σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να αποδείξουν ότι «έβαλαν μυαλό».

Η Σημιτική φράξια που κατάφερε να κάνει μια μπουκιά το πάλαι ποτέ κοινωνικό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μετά τις απανωτές επελάσεις κατεδάφισης κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων ο «εχθρός λαός» είχε τεθεί οριστικά στο κανναβάτσο. Ερμαιο της απληστίας του κεφαλαίου, παθητικοί θεατές του καναπέ, υποταγμένοι καταναλωτές προϊόντων. Ελα όμως που για μία ακόμη φορά η ιστορία σπάει τα μούτρα των κάθε λογής μπουνταλάδων και γενιτσαροποιημένων μπάτλερ της ψευτοπαγκοσμιοποίησης. Οι εκατοντάδες χιλιάδες των διαδηλωτών ήρθαν να διακόψουν την ευφορία της εκσυγχρονιστικής φράξιας και να τους προσγειώσουν στην πραγματικότητα, δίνοντάς τους παράλληλα και ένα γενναίο μάθημα ιστορίας. Η υποχώρηση της κυβέρνησης -ανεξάρτητα αν έχει χαρακτήρα ελιγμού- αποτελεί την πρώτη σοβαρή πολιτική ήττα του δικομματισμού από το 1990 και μετά και βάζει τέλος στις περίφημες θεωρίες του καναπέ και της κοπαδοποίησης του λαού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άρχισε οριστικά η αντίστροφη μέτρηση. Ηταν μόνο η αρχή.

Βλέποντας το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, την καρδιά του έθνους, την εργατική τάξη να δίνει το συγκλονιστικό της «παρών» βροντοφωνάζοντας ένα γιγαντιαίο ΟΧΙ στους υπαλληλοποιημένους γραφειοκράτες του μεγάλου κεφαλαίου, ήρθε στο μυαλό το «θεριεύει ο γίγαντας τώρα λαός».

Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση και οι σπόνσορές της, με την αγαστή συμπόρευση και της Ν. Δημοκρατία ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους με έναν επαναπροσδιορισμό της τακτικής τους. Γι' αυτό και οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πρέπει να επαναπαυτούν, αλλά να κλιμακώσουν παραπέρα την πίεση και την αγωνιστικότητά τους. Οχι μόνο αμυντικά, για να μην περάσουν τα συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και να αναδειχτούν καθοριστικός παράγοντας των πολιτικών εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση.

Τίποτα πια δεν είναι όπως χτες, μετά την απεργία στις 26 Απρίλη. Κανείς πλέον δεν μπορεί να συνεχίζει το φαγοπότι του και την ανθρωποφαγία του, ξεσκίζοντας τις σάρκες του λαού μας. Τώρα έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε πιο αισιόδοξοι αλλά και δικαιωμένοι. Χωρίς ούτε στιγμή επανάπαυσης και χαλάρωσης μιας και οι καθεστωτικοί μηχανισμοί παραμένουν εξαιρετικά ισχυροί. Θέριεψε ο γίγαντας λαός στέλνοντας ένα τρανταχτό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.


Του
Σπύρου ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗ*
*Ο Σπύρος Κουτσουβέλης είναι εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύο όνειρα... (2008-09-27 00:00:00.0)
Η επιλογή (2003-05-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-12-21 00:00:00.0)
«Να ξεσηκωθούν οι συνειδήσεις» (2002-04-18 00:00:00.0)
Κύμα γενικευμένης καταστολής! (2000-08-13 00:00:00.0)
Στο ...λαβύρινθο της διπλωματίας (1996-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ