Τρίτη 26 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Εγκρίθηκε συμφωνία με ΗΠΑ

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Εγκρίθηκε την Κυριακή από τη μεγάλη συνέλευση του Αφγανιστάν, Λόγια Ζίργκα, η συνθήκη ασφαλείας που θα επιτρέψει στις ΗΠΑ να διατηρήσουν κατοχικά στρατεύματα στη χώρα και μετά το 2014, οπότε και προβλέπεται η δήθεν αποχώρηση των ξένων δυνάμεων. Η συνέλευση, την οποία αποτελούν 2.500 αρχηγοί φυλών, βουλευτές και προσωπικότητες, εξουσιοδότησε τον Αφγανό πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι, να προχωρήσει στην υπογραφή της συνθήκης με τις ΗΠΑ, με τον όρο η Ουάσινγκτον να σταματήσει τις επιχειρήσεις σε σπίτια Αφγανών αμάχων και θα δώσει εγγυήσεις για τη συμμετοχή της στην «ειρηνευτική διαδικασία».

Στο Αφγανιστάν βρέθηκε και η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, του Αμερικανού προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, Σούζαν Ράις, η οποία επρόκειτο να έχει συνάντηση με το Χ. Καρζάι και να αναχωρήσει σήμερα Τρίτη.

Την ίδια στιγμή, στο Πακιστάν χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας, στην επαρχία Χίμπερ Πακτίκουα, ενάντια στις ΗΠΑ, απαιτώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που έχουν σαν αποτέλεσμα το θάνατο πολλών αμάχων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ