Τρίτη 26 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΚΙΕΒΟ.--

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Ουκρανία και συγκρούσεις με την αστυνομία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τις προετοιμασίες που θα οδηγούσαν στην υπογραφή συμφωνίας σύνδεσης και ελεύθερου εμπορίου, με την ΕΕ, προκρίνοντας αντ' αυτού ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία. Η ΕΕ εξέφρασε την αποδοκιμασία της για τις ρωσικές πιέσεις.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, η ευρωπαϊκή πρόταση «εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι» και εξαρτάται από το Κίεβο να αποφασίσει τι είδους δέσμευση θέλει με την ΕΕ, όπως αναφέρει ανακοίνωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και του Προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που εκφράζει μερίδα της αστικής τάξης που συνδέει την τύχη της με την ΕΕ και φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, εγκλωβίζουν και λαϊκό κόσμο που έχει αυταπάτες για δήθεν πρόοδο με την υπογραφή συμφωνίας με την ΕΕ. Φυσικά, ούτε η σύνδεση με την καπιταλιστική Ρωσία είναι σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων και το ζήτημα της Ουκρανίας φέρνει, για άλλη μια φορά, στο προσκήνιο τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό που είναι σε εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ