Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Με 24ωρη αποχή και πορεία στη Βουλή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για το κατώτερο πλαφόν της συμμετοχής τους στη σύναψη συμβολαίων

Συνεχίζονται και την ερχόμενη βδομάδα οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων, ενώ σήμερα συγκαλείται εκτάκτως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να αποφασίσει για την πορεία του αγώνα του δικηγορικού σώματος.

Την Τρίτη οι δικηγόροι της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν 24ωρη αποχή και πορεία στη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι κυρίως για την αύξηση στο κατώτερο πλαφόν της υποχρεωτικής συμμετοχής των δικηγόρων κατά τη σύναψη των συμβολαίων στις αγοραπωλησίες ακινήτων και το ασφαλιστικό. Η επιλογή της Τρίτης έγινε γιατί την ημέρα αυτή θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των πολιτικών δικών.

Παράλληλα, το προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη. Ο Κ. Καραμανλής δήλωσε πως το κόμμα του συμφωνεί για αύξηση του κατώτατου πλαφόν της υποχρεωτικής συμμετοχής των δικηγόρων στα συμβόλαια σε λογικά πλαίσια, ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα των δικηγόρων στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ