Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΝΗΤΑ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ
Αρχή για την κινητή τηλεφωνία των... εχόντων

Δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη χορήγηση των αδειών κινητής τηλεφωνίας, της λεγόμενης τρίτης γενιάς (UMTS). Η υπηρεσία επιτρέπει την ταχεία μετάδοση και λήψη δεδομένων από το Διαδίκτυο μέσω κινητού τηλεφώνου. Η υπόθεση αναμένεται να προβληθεί από τους υπεύθυνους της κυβέρνησης, της δημόσιας διοίκησης και ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η προβολή είναι άνευ ουσίας, καθώς η υπηρεσία δεν απευθύνεται στα λαϊκά στρώματα, αφού τα τιμολόγια προβλέπονται να είναι ιδιαίτερα... τσουχτερά.

Με απόφαση του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών ορίζεται ότι θα παραχωρηθούν μέχρι τέσσερις άδειες κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς, με τη μέθοδο της δημοπρασίας, που θα διεξαχθεί από την εποπτεύουσα τον κλάδο Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Παράλληλα θα δημοπρατηθεί και μια τέταρτη άδεια κινητής τηλεφωνίας της γνωστής δεύτερης γενιάς, προκειμένου να προσελκύσουν και τέταρτο παίκτη στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή εκκίνησης και ο τρόπος πληρωμής του τιμήματος θα εξαρτώνται από το πόσες άδειες δοθούν. Οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι όσο λιγότερες οι άδειες, τόσο υψηλότερο θα είναι το τίμημα. Εξετάζονται διάφορα σενάρια για τον τρόπο καταβολής του, όπως πληρωμή του σε ποσοστό μέχρι και 50% και το υπόλοιπο σε δόσεις μετά το 2005. Εξετάζεται ακόμα, η καταβολή τέλους 2% επί των ετήσιων εσόδων των εταιριών μετά το 2005.

Τη Δευτέρα, η ΕΕΤΤ θα δημοσιεύσει το σχετικό πληροφοριακό δελτίο και το τεύχος προκήρυξης, όπου θα περιγράφονται περισσότερα του ενός σενάρια για κάθε μια από τις καταστάσεις που θα διαμορφωθούν από τη συμμετοχή των παιχτών. Θα διευκρινίζεται η διαδικασία και οι όροι για τη χορήγηση των αδειών.

Η τρίτη γενιά αναμένεται να αφορά λίγους έχοντες και κατέχοντες. Τα τιμολόγιά της αναμένονται υψηλότατα, όπως προβλέπουν και ανώτερα στελέχη της ΕΕΤΤ και δε θα διευκολύνον τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ