Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Μεγάλη η συμμετοχή

Η μαζική προσέλευση των δημοσιογράφων, 2.429 ψήφισαν και τις δύο μέρες, έδωσε και χτες τον τόνο στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, καθώς και των αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, ενώ η καταμέτρηση των ψήφων συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι μειώθηκε το ποσοστό της αποχής σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές - πριν από δύο χρόνια - κατά περίπου μία ποσοστιαία μονάδα (από 22,2 σε 21,6), ενώ στο μεσοδιάστημα αυξήθηκαν τα μέλη της Ενωσης Συντακτών.

Η αυξημένη αυτή συμμετοχή αποδεικνύει περίτρανα το γεγονός ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος οξύνονται μέρα με τη μέρα, ενώ όλο και πιο πολλοί δημοσιογράφοι απαιτούν τα συνδικαλιστικά όργανα που τους εκπροσωπούν να ξεφύγουν από την απραξία και να δώσουν αγωνιστικό προσανατολισμό στις αποφάσεις τους. Αλλωστε, οι εκλογές έγιναν σε μια περίοδο που οι δημοσιογράφοι - μετά από πολλά χρόνια - προχωρούν σε μαζικές και επιτυχημένες κινητοποιήσεις, μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και γενικότερα, για την υπεράσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και των Ταμείων τους. Παράλληλα, διεκδικούν αγωνιστικά λύσεις για μια ανθρώπινη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας - παρά τη λήξη της θητείας της απερχόμενης διοίκησης δεν έχει ακόμα υπογραφεί - που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των εργαζόμενων μέσα στο νέο τοπίο που έχουν διαμορφωθεί στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Αυτό που επιβάλλεται τώρα είναι να δυναμώσει ο αγωνιστικός προσανατολισμός της ΕΣΗΕΑ, με στόχο τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των δημοσιογράφων, αφού όλα τα ζητήματα και μετά τις εκλογές είναι ανοιχτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ