Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Εγκαινιάζεται η εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο ΟΤΕ, με τις κατασκευαστικές εταιρίες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ και ΑΚΤΩΡ, για τη σύσταση κοινής εταιρίας, η οποία θα αναλάβει την οικοδόμηση οικοπέδου του Οργανισμού στην Παλλήνη Αττικής. Στην εταιρία θα συμμετέχει ο κάθε συμβαλλόμενος με ποσοστό 33%.

Το ακίνητο, έκτασης 123 στρεμμάτων, έχει επιλεγεί ως θέση ανέγερσης εγκαταστάσεων φιλοξενίας δημοσιογράφων για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, με προοπτική μετα-ολυμπιακής «εκμετάλλευσης». Οι παραπάνω εταιρίες αναλαμβάνουν την ανάπτυξη, κατασκευή και διαχείριση του έργου, ενώ βρίσκονται ήδη σε διαπραγμάτευση με την Οργανωτική Επιτροπή «ΑΘΗΝΑ 2004», για την υπαγωγή του ακινήτου στο καθεστώς των Ολυμπιακών Εργων και τον καθορισμό των ειδικότερων όρων συνεργασίας τους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε 20 δισ. δρχ. Υπολογίζεται δε ότι θα μπορούν να φιλοξενηθούν στις ανωτέρω εγκαταστάσεις περίπου 1.800 δημοσιογράφοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, θα διαθέσει το οικόπεδό του με εγγυημένο ελάχιστο κέρδος 6,35 δισ. δρχ. το 2004. Υπολογίζει τη σημερινή λογιστική του αξία σε 260 εκατ. δρχ.,

Με τη συμφωνία, ο ΟΤΕ εγκαινιάζει την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του, η πραγματική αξία της οποία υπολογίζεται σε 500 δισ. δρχ. Μια εκμετάλλευση που μεταφράζεται σε εκποίηση οικοπέδων και κτιρίων, στο πλαίσιο της αποκόμισης μεγαλύτερων κερδών για τους μετόχους του Οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ