Πέμπτη 23 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλούσια και ουσιαστική συζήτηση για το πώς και για ποιον διαμορφώνεται στις σημερινές συνθήκες η Ερευνα και πώς μπορεί να εξυπηρετήσει τις διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, έγινε χτες το μεσημέρι στη συνάντηση με φορείς που διοργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή. Στην πρόσκληση του ΚΚΕ ανταποκρίθηκαν ερευνητές και εκπρόσωποι εργαζομένων σε ερευνητικές δομές, Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, φορείς ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, υποψήφιοι διδάκτορες κ.ά.

Αφορμή για τη χτεσινή συζήτηση αποτέλεσε το νομοσχέδιο που προωθεί αυτό το διάστημα το υπουργείο Παιδείας για την «Ερευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία». Ενα σχέδιο νόμου που, προκειμένου να εξυπηρετήσει την προσπάθεια της ΕΕ να ανταγωνιστεί τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, βλέπει στην παραγωγή νέας γνώσης τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών που θα εκμεταλλεύεται το μεγάλο κεφάλαιο.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ απεύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους στα Ερευνητικά Κέντρα, ειδικά στους νέους ερευνητές και ερευνήτριες, όσους απορρίπτουν την επιχειρηματικότητα, όσους θέλουν να απελευθερώσουν τις δυνατότητες της ερευνητικής δουλειάς να συναντηθούν με το αγωνιζόμενο ταξικό εργατικό κίνημα.

Στην εκδήλωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ενώ τις θέσεις του ΚΚΕ για το ΚΚΕ και για την Ερευνα συνολικά παρουσίασε ο Δ. Κοιλάκος μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ