Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για την απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας από το Κοινοβούλιο της Γεωργίας

Ανακοίνωση ενάντια στον αντικομμουνισμό

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Από την 31η Μάη του 2011 το Κοινοβούλιο της Γεωργίας ενέκρινε τη λεγόμενη "Χάρτα της Ελευθερίας", η οποία απαγορεύει την κομμουνιστική ιδεολογία και τη χρήση των σοβιετικών συμβόλων στους δημόσιους χώρους.

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, η νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου της Γεωργίας διεύρυνε τον κατάλογο των συμβόλων που απαγορεύονται από το νόμο και καθόρισε κυρώσεις για την παραβίαση του νόμου.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2013 η Γεωργία εισήγαγε χρηματικό πρόστιμο για τη χρήση των σοβιετικών συμβόλων. Το Κοινοβούλιο της Γεωργίας ενέκρινε τροποποίηση του "Χάρτη της Ελευθερίας" και επέβαλε διοικητική ευθύνη για τη χρήση των σοβιετικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους.

Παρά τη μικρή υποχώρηση της συνολικής πίεσης στους πολιτικούς αντιπάλους, δεν έχει σταματήσει η διαστρέβλωση της σοβιετικής Ιστορίας και η προσπάθεια να κηρυχθεί ο σοσιαλισμός ως εγκληματικό σύστημα. Εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα κύρια επιχειρήματα των αρχών, για να δικαιολογήσουν τη συνέχιση των αντιλαϊκών πολιτικών του καπιταλιστικού συστήματος και την άνευ όρων προώθηση των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου.

Εμείς, η Γραμματεία της "Πρωτοβουλίας" εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας ενάντια στην απροκάλυπτη παραβίαση των αναγνωρισμένων διεθνών δικαιωμάτων του ανθρώπου να έχουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης. Η απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας αντιπροσωπεύει μια απαγόρευση για πολλές χιλιάδες Γεωργιανούς πολίτες να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους για το σοβιετικό παρελθόν της Γεωργίας. Αυτοί οι πολίτες αξιολογούν θετικά το ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ιστορία της χώρας και πιστεύουν ότι η σοβιετική περίοδος της Ιστορίας της Γεωργίας είναι μια περίοδος ανάπτυξης και ευημερίας για τη χώρα.

Η απαγόρευση της κομμουνιστικής ιδεολογίας είναι στην πραγματικότητα η απαγόρευση των δραστηριοτήτων του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος της Γεωργίας ως πολιτικού κόμματος, αφού σκοπός αυτού του κόμματος είναι η προώθηση της υπόθεσης του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Δεδομένου ότι το γεωργιανό Σύνταγμα εγγυάται στους πολίτες την ελευθερία του λόγου, ο νόμος έρχεται σε αντίθεση με το θεμελιώδη νόμο της ίδιας της Γεωργίας και είναι αντισυνταγματικός.

Ο νόμος έχει ήδη αποκαλύψει την απάνθρωπη, την αντιιστορική ουσία του στην πράξη. Στη Γεωργία με βαρβαρότητα κατέστρεψαν ορισμένες από τις πολιτιστικές δημιουργίες, που ήταν αφιερωμένες στην εποχή της Σοβιετικής Ενωσης.

Καλούμε το Κοινοβούλιο της Γεωργίας να ακυρώσει την παραπάνω νομοθεσία, σχετικά με την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων και της ιδεολογίας, έτσι ώστε να αρθεί η νομική βάση για τις αναπόφευκτες αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας, που προκύπτουν από την επιδίωξη εφαρμογής αυτού του νόμου».

Βρυξέλλες , 71.1.2014


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ