Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΠΑΣΥ καλεί στο συλλαλητήριο στην «Agrotica»

Κάλεσμα προς τη φτωχομεσαία αγροτιά να συμμετάσχει από κάθε περιοχή της χώρας στο αγωνιστικό συλλαλητήριο στην «Agrotica», το Σάββατο 1 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ. Σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να μη σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε αυτήν την καταιγίδα των άγριων μέτρων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, η συγκρότηση δυνατών μαζικών και ζωντανών Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών. Η πρόσφατη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτικών Μπλόκων στη Λάρισα με το πλαίσιο αιτημάτων της και το συντονισμό της αγωνιστικής αντίδρασης της αγροτιάς δείχνει το δρόμο.

Δεν μας ξεγελούν οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης να συγκρατήσει "με νύχια και με δόντια" το συνέχεια διογκούμενο κύμα αντίστασης των αγροτών στις πολιτικές της, γιατί κοροϊδία είναι η τροπολογία για τα "κόκκινα δάνεια".

Ταυτόχρονα, δίνει "συγχωροχάρτια" σε αγροτοσυνδικαλιστές και ταΐζει ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και προηγούμενα την -τώρα- αυτοδιαλυμένη ΣΥΔΑΣΕ με εκατομμύρια ευρώ, από τις δικές μας εισφορές στον ΕΛΓΑ για το 2012 και το 2013. Δεν μας ξεγελούν, επίσης, οι δήθεν "διαφοροποιήσεις" τοπικών κυβερνητικών βουλευτών στη φορολόγηση με Νόμο, που οι ίδιοι ψήφισαν από το 2012, κ.ά., είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός.

Το αγροτικό κίνημα εκφράζεται γνήσια από τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, από τις Επιτροπές Αγώνα των Μπλόκων σε όλη τη χώρα και καμιά σχέση δεν έχει με αυτούς που τους μπουκώνουν με χρήμα για να χειροκροτούν τις πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων, που μας ξεκληρίζουν!

Οι συντονισμένοι αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς και η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών μπορεί να βάλει φρένο σε αυτήν την επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης σε όφελος της λαϊκής ευημερίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονίζονται και κλιμακώνουν τον αγώνα τους! (2013-02-12 00:00:00.0)
Καταδίκη αγωνιστών αγροτών (2011-12-10 00:00:00.0)
Μπλόκα στον «κοινωνικό διάλογο» (2009-12-15 00:00:00.0)
Νέο αγωνιστικό προσκλητήριο (2005-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ