Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των αγροτών

Κατατέθηκε από την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και απευθύνεται στον πρωθυπουργό

Motion Team

Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών, που βλέπει κάθε χρόνο το εισόδημα να μειώνεται δραστικά και να αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης, από τη μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής, τη μείωση τιμών παραγωγού από τους εμποροβιομήχανους, από τα χαράτσια και τους φόρους - φωτιά της κυβέρνησης.

Οι αγρότες σέρνονται σε δίκες όπου τους επιβάλλονται ποινές για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις και για τα χρέη τους. Τα λεφτά που μαζεύονται από τη φτωχολογιά θα κατευθυνθούν σε τραπεζίτες, βιομηχάνους, μεγαλεμπόρους, εφοπλιστές, για τους οποίους θεσπίζονται νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια.

Η ρύθμιση για «κόκκινα χρέη» αφορά ένα μικρό ποσοστό των αγροτών, ευνοεί το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας και όχι την αγροτιά.

Προωθούνται το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, που σπρώχνεται στην ανεργία και εξαθλίωση, η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στους μεγάλους για να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι. Δηλαδή, να δημιουργηθούν αποκλειστικά μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές μονάδες, αυτό που προωθεί η ΚΑΠ της ΕΕ.

  • Κλιμακώνονται τις επόμενες μέρες οι κινητοποιήσεις των αγροτών, που ετοιμάζονται να βγουν στα μπλόκα.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ