Τρίτη 4 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Διάβημα στον ΓΓ του ΟΗΕ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Η κυπριακή κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, ότι οι συνομιλίες στο Κυπριακό διακόπηκαν λόγω των προεδρικών εκλογών. Αντιδράσεις προκάλεσε και η αναφορά του σε ελληνοκυπριακή κοινότητα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε ότι έδωσε οδηγίες να γίνει διάβημα για τον ισχυρισμό του ΓΓ του ΟΗΕ ότι οι συνομιλίες για λύση του Κυπριακού διακόπηκαν λόγω των προεδρικών εκλογών του περασμένου Φλεβάρη. Κάτι, τόνισε, που δεν ισχύει, αφού οι συνομιλίες διακόπηκαν τον Ιούλη του 2012 από τον Ντερβίς Ερογλου, λόγω της ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το διάβημα, πρόσθεσε ο Ι. Κασουλίδης, γίνεται και για την αναφορά σε εκλογές στην ελληνοκυπριακή κοινότητα.

Ο Κύπριος υπουργός διερωτήθηκε πόσα χρόνια θητείας χρειάζεται ένας Γενικός Γραμματέας για να γνωρίζει ποια είναι τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ.

  • Το νορβηγικό σεισμογραφικό πλοίο «Princess» καταδιώχθηκε το Σάββατο το απόγευμα από τουρκική φρεγάτα επειδή, όπως υποστηρίζουν οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις, μπήκε σε «ύδατα τουρκικής αρμοδιότητας». Το νορβηγικό πλοίο βρισκόταν στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ διεξάγοντας τρισδιάστατες έρευνες και καταδιώχθηκε από την τουρκική φρεγάτα «Giresun», η οποία συνοδεύει το ερευνητικό τουρκικό πλοίο «Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά». Ενώ το πρωί της Δευτέρας ο αν. κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευδε τα περί καταδίωξης του νορβηγικού σεισμογραφικού, λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Αμυνας επιβεβαίωσε το περιστατικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ