Τρίτη 4 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Χωρίς ρεύμα το 25% των νοικοκυριών από το χιονιά

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.--

Μήνες θα χρειαστούν μέχρις ότου αποκατασταθούν οι σημαντικές καταστροφές που προκάλεσε το τελευταίο κύμα σφοδρών χιονοπτώσεων που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στη Σλοβενία, δήλωσε χτες ο Σλοβένος υπουργός Αμυνας, Ρόμαν Γιάκιτς, μετά από πολύωρη σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων της χώρας.

Μεταξύ άλλων, ότι το 25% (δηλαδή μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά!) παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από την Παρασκευή, καθώς στη διάρκεια της θεομηνίας καταστράφηκαν περίπου 500 τόνοι καλωδίων και γραμμών μεταφοράς ενέργειας. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη, ώστε χτες χρειάστηκε να σταλούν γεννήτριες από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Τσεχία, για να αποκατασταθεί μερικώς το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το 75% των σχολείων και των παιδικών σταθμών στη χώρα παραμένουν κλειστά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί τα έκτακτα περιστατικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι από πτώσεις στα παγωμένα πεζοδρόμια. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες εξαιτίας του πάγου και των εκατοντάδων πεσμένων δένδρων. Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία υπάρχουν και σε πολλές άλλες χώρες των Βαλκανίων, την Ιταλία, με μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ