Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μετακινήσεις και διεργασίες από Οικολόγους μέχρι ΛΑ.ΟΣ.

Στο πλαίσιο των διεργασιών αναμόρφωσης στο αστικό πολιτικό σκηνικό, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης άνοιξε την πόρτα ένταξής του στη ΝΔ, μετά τη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά και τις δηλώσεις του περί «τιτάνιας προσπάθειας» του πρωθυπουργού για να εξέλθει η χώρα από την ύφεση. Ο Ροντούλης, μετά την αποχώρησή του από το ΛΑ.ΟΣ. μαζί με άλλα πρώην στελέχη του, συμμετείχε στη δημιουργία του «Πατριωτικού Κέντρου» και συζητούσε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Μετά το άνοιγμα των ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ροντούλης ανακοίνωσε ότι το γεγονός αυτό «κατέστησε ανέφικτη και ανεδαφική την όποια συνεργασία ή σύμπλευση μεταξύ ΑΝΕΛ και Πατριωτικού Κέντρου» και κίνησε για τη ΝΔ.

Σημειωτέον ότι αύριο, Πέμπτη, αναμένεται η παρουσίαση του φορέα «Πατριωτικού Συνασπισμού» από τον πρόσφατα διαγραφέντα από τη ΝΔ Β. Πολύδωρα και τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, πρώην των ΑΝΕΛ και νυν πρόεδρο της «Νέας Μέρας» Χρ. Ζώη.

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του από τους Οικολόγους Πράσινους ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος. Ανέφερε ότι το κόμμα «έχει παγιδευτεί σε έναν κύκλο εσωστρέφειας» και κατήγγειλε «μικρο-μηχανισμούς», «πελατειακές σχέσεις» και «ίντριγκες». Ο ίδιος, ετοιμάζοντας μάλλον μεταπήδησή του σε άλλο κόμμα, προβάλλει ως αναγκαίο «ένα εναλλακτικό, κοινωνικά ισορροπημένο, εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση».

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, τέλος, εξέλεξε ομόφωνα νέο γραμματέα της το βουλευτή Εύβοιας Δ. Αναγνωστάκη, την ίδια ώρα που συνεχίζεται η αντιπαράθεση της πλειοψηφίας του κόμματος με στελέχη που εξακολουθούν να πλαισιώνουν εκδηλώσεις των «58» (όπως έκαναν οι Α. Παπαδόπουλος και Γρ. Ψαριανός και στον Πειραιά).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ