Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Ντελάλης των αξιώσεων της αστικής τάξης

Την επιδίωξη της αστικής τάξης να προωθηθεί γρήγορα μια ρύθμιση του χρέους ώστε να αποδεσμευτούν κονδύλια, που σήμερα κατευθύνονται στην εξυπηρέτησή του, για την ενίσχυση της ανάκαμψης της κερδοφορίας της, περιφέρει στην Ευρώπη ο Αλ. Τσίπρας και με την ιδιότητά του ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν.

Στο Παρίσι, σε ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα ... χρειάζεται ανάπτυξη» και πως το κόμμα του δε μιλά «για διαγραφή χρέους μόνο της Ελλάδας αλλά για μια βιώσιμη λύση αμοιβαία αποδεκτή». Δηλαδή συνεννοήσεις και διευθετήσεις εντός της λυκοσυμμαχίας, που θα επιτρέψουν στην ελληνική αστική τάξη να ανασάνει και στον ίδιο να κρατά σε επίπεδα ασφαλείας την οργή της ακραίας φτώχειας με ψίχουλα. Ακριβώς αυτό ήταν το περιεχόμενο της «ευχής», που έκανε αρκετές φορές, «για μια Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας».

Κατά το «εκεί που κρέμαγαν οι κλέφτες τ' άρματα κρεμάν οι γύφτοι τα νταούλια», ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση του «Μετώπου της Αριστεράς» στο Παρίσι, επικαλέστηκε τους γαλλικούς «μεγάλους κοινωνικούς αγώνες και τις μεγάλες επαναστάσεις» για να υποστηρίξει ότι και σήμερα χρειάζεται μια επανάσταση αλλά «ειρηνική», που να μη θίξει δηλαδή τα βάθρα της καπιταλιστικής εξουσίας. Υπερασπίστηκε την ΕΕ, επαναλαμβάνοντας πως χρειάζεται η «επιστροφή» της «στις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής». Δήλωσε δε αφοσιωμένος στο στόχο εξωραϊσμού της λυκοσυμμαχίας, τόσο που έφτασε να ισχυριστεί, στο έμπα του 2014 με τον καπιταλισμό να κραυγάζει ότι ξεπέρασε τα ιστορικά του όρια, ότι θα αναβαπτιστεί η ιμπεριαλιστική ΕΕ «στις αρχές και τις αξίες του Διαφωτισμού, στα πολιτικά προτάγματα της Γαλλικής Επανάστασης»!

Ο Αλ. Τσίπρας δεν έκρυψε τη θλίψη του που «οι σοσιαλιστές απορρίπτουν την προοδευτική παρακαταθήκη τους και συνδιαχειρίζονται τη νεοφιλελεύθερη συναίνεση με την κυρία Μέρκελ», απευθύνοντάς τους το ερώτημα (!) αν είναι με «την Ευρώπη των αγορών και του κεφαλαίου ή με την Ευρώπη των λαών»...

Δηλώνουν έτοιμοι να διαχειριστούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να «αναλάβει την ιστορική ευθύνη», δηλαδή την αστική διαχείριση, διατυμπανίζει εν τω μεταξύ η απόφαση της ΚΕ, που υπερασπίζεται την καπιταλιστική «ανάκαμψη, ανάπτυξη και σταθερότητα» αλλά και τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, κοροϊδεύοντας ότι στο πλαίσιό τους ο λαός θα δει άσπρη μέρα και πως το μόνο που απαιτείται είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ανασχεδιασμός της δομής και της αρχιτεκτονικής της ΕΕ!

Εξαιρώντας τον εαυτό του απ' το αστικό πολιτικό σκηνικό, του οποίου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατακεραυνώνει τις διεργασίες στη σοσιαλδημοκρατία, στο πλαίσιο και του ανταγωνισμού για τα «σκήπτρα», ως «ενδεικτικές του τρόμου που διακατέχει το σύστημα, που αναζητά απεγνωσμένα να διασωθεί, δημιουργώντας αναχώματα (...) που επιδιώκουν να βάλουν νέο κοστούμι, σε μια ακραία μνημονιακή, απαξιωμένη στη συνείδηση του λαού, πάλαι ποτέ πολιτική δύναμη».

Σε άλλο σημείο της απόφασης κουνάει το δάχτυλο στο λαό επειδή έχει «τη λογική της ανάθεσης», όταν είναι ο ίδιος που την καλλιέργησε στο έπακρο, κάτι που εξακολουθεί να κάνει, καθώς δυο αράδες παρακάτω αναφέρει: «Η ψήφος, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί καθοριστική δύναμη. Ο ρόλος της θα είναι καθοριστικός».

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, Παπαδημούλης και Μηλιός έσπευσαν να τραβήξουν τ' «αυτί» του Ο. Βουδούρη για τις δηλώσεις του με τις οποίες υπερασπίστηκε την επιλογή του να ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. «Ο Οδυσσέας Βουδούρης γνωρίζει ότι η στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί ενστάσεις. Καλό θα είναι λοιπόν, να είναι πιο προσεκτικός», έγραψε στο διαδίκτυο ο Δ. Παπαδημούλης, ενώ και ο υπεύθυνος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής, Γ. Μηλιός, επισήμανε σε σελίδα «κοινωνικής δικτύωσης» ότι: «Οποιος συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμφωνεί με το πρόγραμμα του κόμματος ενάντια στα μνημόνια και να το λέει ρητά. Ο νοών νοείτω».

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και μια δήλωση που φέρεται να είχε αναρτήσει στο Facebook ο Θ. Καρυπίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας με με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Η δήλωση έχει ως εξής: «Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη στενή, ο ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας... Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι... τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες».

Ο Θ. Καρυπίδης από μέρες συζητιέται για την εξαιρετική θέρμη με την οποία είχε υποδεχτεί στην εκπομπή του τον Ηλία Κασιδιάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ