Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρεμβάσεις για την ανεργία σε όλα τα μέτωπα

Στη φιλανθρωπία και στα «χαρτιά απορίας» εξάντλησε τις θέσεις του για τους άνεργους ο δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, απαντώντας στην παρέμβαση που έκαναν την περασμένη βδομάδα, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Βόλου του ΜΑΣ, σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, απαιτώντας να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο επερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το πρόβλημα της ανεργίας και να αποφασιστούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.

Κάτω από την πίεση των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας, η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθεί το θέμα στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» προβάλλει τα αιτήματα των συνδικάτων για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη όλων των ανέργων του Βόλου, μείωση πάνω από 50% έως και μηδενισμού της χρέωσης της ΔΕΥΑΜΒ, να διασφαλιστεί η πρόσβαση των παιδιών των ανέργων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου δωρεάν κ.ά.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10/02, η Επιτροπή Ανέργων Ε' Διαμερίσματος, μαζί με άλλους φορείς, έκανε παρέμβαση στον ΟΑΣΘ, ζητώντας τη διαγραφή προστίμου σε άνεργη μητέρα με 2 παιδιά. Η Επιτροπή έχει πετύχει να πάρει το ΔΣ του Οργανισμού απόφαση να διαγράφονται τα πρόστιμα με επίδειξη κάρτας ανεργίας ή χαμηλού εκκαθαριστικού της εφορίας. Ωστόσο, όταν πάει κάποιος και το ζητάει μεμονωμένα, οι υπηρεσίες αρνούνται και δυστροπούν. Αντίθετα, όταν υπάρχει μαζική κινητοποίηση η απόφαση εκτελείτε κανονικά.

Τέλος, σύσκεψη για τους άνεργους του κλάδου διοργανώνει και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, μαζί με την Επιτροπή Ανέργων που λειτουργεί στα πλαίσιά της, τη Δευτέρα 24/2, στις 6 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου (Αριστοτέλους 11-15, 6ος όροφος). Θα συζητηθεί η προετοιμασία της κινητοποίησης που διοργανώνουν ταξικά σωματεία στις 6 Μάρτη, στις 10 π.μ. στην Ομόνοια. Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνει το σωματείο στους συναδέλφους από τα μεγάλα εργοστάσια του κλάδου που έχουνε κλείσει («3Ε εκτυπωτική», «Fimi Pack», «Ελευθεροτυπία», «Γκρέκης», «Δίας», «Τυποχρώμ», «Φοίνικας», «Drag Press»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ