Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκροτήθηκε η Διεθνής Ενωση Συνταξιούχων

Με τη συμμετοχή 20 οργανώσεων συνταξιούχων απ' όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, στις 4 έως 6 Φλεβάρη 2014 το Ιδρυτικό Συνέδριο της Διεθνούς Ενωσης Συνταξιούχων, μετά από πρωτοβουλία και κάλεσμα της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Στο συνέδριο, στο οποίο από τη χώρα μας εκπροσωπήθηκαν η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, πήραν μέρος αντιπροσωπείες οργανώσεων από Αφρική (Γκαμπόν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), Αμερική (Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Κούβα, Εκουαδόρ, Μεξικό, Βενεζουέλα), Ασία (Ινδία, Μπαχρέιν, Νεπάλ), Ευρώπη (Κύπρος, Δανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία) και Αυστραλία.

Από το Συνέδριο εκλέχτηκε ομόφωνα 8μελής Εκτελεστική Επιτροπή με Πρόεδρο τον Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, και Γενικό Γραμματέα τον Quim Boix από την Ισπανία. Επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής Ελέγχου εκλέχτηκε ο Κ. Σκαρπάρης από την ΠΕΟ Κύπρου. Ο Δ.Κουμπούρης μετά την εκλογή του, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Εμείς οι συνταξιούχοι είδαμε πολλά, τα χρόνια που πέρασαν στο μετερίζι της ταξικής πάλης και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο αντίπαλός μας είναι δυνατός άλλα όχι ανίκητος. Γνωρίσαμε τις μεθοδεύσεις του. Είδαμε ανθρώπους του να ντύνονται μαρξιστές για να πολεμήσουν τον Μαρξ. Να ντύνονται λενινιστές για να πολεμήσουν τον Λένιν και το σοσιαλισμό, είδαμε τους οπορτουνιστές και σοσιαλδημοκράτες να σηκώνουν ως παραλλαγή και παραπλάνηση τις κόκκινες αιματοβαμμένες σημαίες μας για να τις κάνουν κουρελόπανα. Συνεχίζουμε σταθερά την αγωνιστική μας πορεία, αγώνας ταξικός μέχρι να γράψουμε στη σημαία μας την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ