Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Την Κυριακή η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ

Εγινε τη Δευτέρα η Συνδιάσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης

Τη 2η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψης πραγματοποιεί η ΠΑΣΕΒΕ, την Κυριακή 23/2, με θέμα τον απολογισμό δράσης που ανέπτυξε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, το σχεδιασμό των αγωνιστικών της πρωτοβουλιών και την ανάπτυξη αιτημάτων και στόχων πάλης.

Με τη συμμετοχή πολλών σωματείων, επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, τοπικών ενώσεων και Επιτροπών Αγώνα, ανάμεσά τους και σωματείων που δεν είναι στη δύναμη της ΠΑΣΕΒΕ, όπως για παράδειγμα των Ψυκτικών και των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνδιάσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, ενόψει της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Στη συνδιάσκεψη μίλησαν η Ράνια Καπετανγιώργη, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης, ο Βασίλης Μαμάης από την Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, ενώ χαιρέτισε ο Γιάννης Δελής, εκπρόσωπος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Εισηγητικά τονίστηκε ότι τα μέτρα μέσα από τα οποία επιταχύνεται ο αφανισμός των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ δε χαρακτηρίζονται από «προχειρότητα», όπως έντεχνα καλλιεργείται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου. Αντίθετα, έχουν ταξικό χαρακτήρα και γι' αυτό θα πρέπει να αποκτήσει ταξικό περιεχόμενο και αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό η πάλη των αυτοαπασχολούμενων. Να συναντηθεί με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα ώστε να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δράσεις που ανέπτυξε η ΠΑΣΕΒΕ το προηγούμενο διάστημα με αιχμή το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τον αγώνα για να μη μείνει κανένας ανασφάλιστος χωρίς δικαίωμα σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την πάλη ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τη δράση από κοινού με τους εργαζόμενους στο Εμπόριο και τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, που συσπειρώνονται στα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ.

Συζητήθηκε η προετοιμασία νέων αγώνων ενάντια στο φορολογικό αλλά και στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία. Επίσης, συζητήθηκε η οργάνωση της πάλης για να εμποδιστούν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, η ανάγκη να δεθεί η δράση των αυτοαπασχολούμενων των επιτροπών αγώνα και των σωματείων τους με τις Λαϊκές Επιτροπές. Από τη σύσκεψη εκλέχτηκε η καινούργια Γραμματεία Θεσσαλονίκης και οι αντιπρόσωποι για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, σήμερα γίνεται η Συνδιάσκεψη της Γραμματείας της Ξάνθης, στις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Δημόκριτος». Εκδήλωση οργανώνουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στην Πάτρα σήμερα, Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΟΒΕΣΝΑ (Αράτου 21, 1ος όροφος), με ομιλητή τον Χ. Μαυροθαλασσίτη, μέλος της Πανελλαδικής της Γραμματείας. Τέλος, σήμερα η Γραμματεία Ικαρίας της ΠΑΣΕΒΕ διοργανώνει σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δήμου Ευδήλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ