Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Ξανά σήμερα στον «Οίκο Ναύτη»

Σε νέα κινητοποίηση σήμερα στις 7.30 το πρωί στον «Οίκο Ναύτη» καλούν τους ασφαλισμένους, τις οικογένειές τους και εργαζόμενους της στεριάς, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ (Πληρωμάτων Ρυμουλκών), ΠΕΣ/ΝΑΤ, ενάντια στη διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Κάλεσμα απευθύνει και η Επιτροπή Ανέργων. Επίσης, σήμερα στις 11 το πρωί, για το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της ναυτεργατικής οικογένειας θα γίνει συνάντηση της διοίκησης της ΠΝΟ με τον υπουργό Ναυτιλίας.

Να σημειωθεί ότι οι εφοπλιστικές Ενώσεις σαμποτάρισαν την έκτακτη σύγκλιση της διοίκησης του ΝΑΤ, που μετά από αίτημα των ναυτεργατικών συνδικάτων είχε προγραμματιστεί για σήμερα στις 9.30 το πρωί. Οι εφοπλιστικές Ενώσεις αποφάσισαν από κοινού να μη συμμετέχουν οι εκπρόσωποί τους, για να ματαιωθεί η συνεδρίαση.

Οπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου των σωματείων, με τη διάλυση του Οίκου Ναύτου, εκτός των άλλων, διαλύεται και η Επιτροπή Χρόνιων Νοσημάτων, αφήνοντας ξεκρέμαστους τουλάχιστον 800 ασθενείς. Η επιτροπή χορηγούσε επιδόματα τετραπληγίας, ενδιαίτησης για καρκινοπαθείς, ενέκρινε την παράταση ανά εξάμηνο στο ασφαλιστικό δικαίωμα για πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις κ.ά. Αυτή η κάλυψη, σύμφωνα με τα σωματεία, δεν εφαρμόζεται από κρατικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η ίδια τους η ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ