Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραμπούκικη επίθεση από τον υφυπουργό Εργασίας

Επίθεση με ύβρεις και χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, σε βάρος του προέδρου του ΕΚ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Γ. Γαβρίλη. Σε σύσκεψη για τους σεισμοπαθείς, στην οποία παραβρέθηκε και ο υφυπουργός, ο πρόεδρος του ΕΚ κατήγγειλε τη στάση του υπουργείου Εργασίας που δε δέχτηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και του τοπικού ΕΚ, προκειμένου να συζητήσουν μέτρα για την ουσιαστική ανακούφιση των εργαζόμενων και άνεργων σεισμοπαθών.

Στριμωγμένος από την παρέμβαση του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, ο Β. Κεγκέρογλου κινήθηκε απειλητικά και με βρισιές εναντίον του. Ο Γ. Γαβρίλης απάντησε στις συκοφαντίες και αποχώρησε. Με ανακοίνωση, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου εκφράζει την αλληλεγγύη της στο πρόεδρο και θεωρεί «πως η στάση του υφυπουργού είναι ένδειξη της αδυναμίας και των κυβερνητικών αδιεξόδων απέναντι στο λαό της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς και του μίσους της για το ταξικό κίνημα».

Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου βρέθηκε ξανά στην Κεφαλονιά την περασμένη Παρασκευή, για να παραδώσει τη δεύτερη παρτίδα της βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης, που συγκέντρωσαν τα σωματεία για τους σεισμοπαθείς του νησιού. Το υλικό παραδόθηκε στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Βοήθεια κατέφτασε τις προηγούμενες μέρες από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τη Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή Ελασσόνας, όπως και από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς έχει ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, για όσα συνδικάτα και εργαζόμενους θέλουν να ενισχύσουν και οικονομικά τους πληγέντες από το σεισμό. Ο αριθμός είναι: 315 / 296119 - 93 (Δικαιούχος Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς). Στο συγκεκριμένο λογαριασμό, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων κατέθεσε 1.040 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ