Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Πολλαπλά ωφελημένος ο λαός με ενίσχυση του ΚΚΕ

Σε συγκέντρωση στο Παλαιό Φάληρο μίλησε το Σάββατο ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών

Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις απηύθυνε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Παλαιό Φάληρο. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και ο Νίκος Παπαγεωργίου, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Π. Φαλήρου.

Τονίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, με τη μεγάλη επίθεση που έχουν δεχτεί οι εργαζόμενοι και ο λαός, τη δυσκολία στην καθημερινή επιβίωση, ο Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε: «Βλέπουμε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, αυτό το χάλι σε βάρος των εργαζομένων. Είναι και στην Ευρώπη ολόκληρη, είναι και σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο. Είναι χρήσιμο αυτό το στοιχείο, γιατί πρέπει να βγάλουμε συμπέρασμα για το τι φταίει και ποια είναι η διέξοδος. Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να εγκλωβιστεί ο λαός σε μια από τα ίδια και να στηρίξει διαχειριστές, να δοθεί η δυνατότητα σε πολιτικές δυνάμεις που ενδιαφέρονται για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος να εγκλωβίσουν πάλι τον κόσμο».

Η προσπάθεια αυτή για την αναμόρφωση, τόνισε, «δείχνει τη μεγάλη δυσκολία στην οποία βρίσκονται, τη μεγάλη δυσκολία με τα μείγματα και τις διάφορες παραλλαγές των μειγμάτων, να διαχειριστούν τη βαθιά κρίση του καπιταλιστικού συστήματος», ενώ ταυτόχρονα - και ειδικά τώρα με τους διάφορους «αντάρτες», «ανεξάρτητους», π.χ. από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ - η επιχείρηση αναμόρφωσης «λειτουργεί και σαν απόχη, προκειμένου να συγκρατούν απλούς ανθρώπους που έχουν αγανακτήσει με την πολιτική της συγκυβέρνησης, που βγάζουν συμπεράσματα για το χαρακτήρα αυτών των πολιτικών κομμάτων». Γι' αυτό και «διάφοροι που έχουνε βάψει τα χέρια τους με τα πιο αντεργατικά μέτρα, από οποιαδήποτε θέση έχουν υπηρετήσει, είτε στους Δήμους και τις Περιφέρειες, είτε στη Βουλή, θέλουν να εμφανιστούν τώρα σαν δήθεν σωτήρες».


Δοκιμασμένος στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο Γ. Μαυρίκος, καθώς μεταξύ άλλων «έχει "κυβερνήσει" σε Δήμους, σε Περιφέρειες και πρέπει να κριθεί από το τι πολιτική εφαρμόσανε αυτοί που "κυβερνούσανε" εκεί: Τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, τη μερική απασχόληση, τις μειώσεις μισθών, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο».

«Από τι θα κρίνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε, «από το τι λέει στα μπαλκόνια και τις τηλεοράσεις ο Τσίπρας και τα στελέχη του; Την ίδια ώρα που δίνουν διαπιστευτήρια στα διάφορα επιμελητήρια και σε καθόλου τυχαία πανεπιστήμια, όπως στο Τέξας (...) Πόσες ψήφους πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές; 1.200.000 ψήφους, πού τις πήγε, πού τις αξιοποίησε, πού τις εμφάνισε; Στο Αμερικάνικο Επιμελητήριο, στις συναντήσεις με τον ΣΕΒ, στο Τέξας;».

Τονίζοντας ότι ο λαός πρέπει να αντιμετωπίσει ως ενιαία την εκλογική μάχη, κρίνοντας με βάση την πείρα του, τη ζωή του, ο Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης του ΚΚΕ: «Οσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ, τόσο η δυνατότητα να ξεδιπλωθεί μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση θα μεγαλώνει. Θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις να τους παρεμποδίσουμε, να τους δυσκολέψουμε, να μην τους αφήσουμε να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές που θέλουν (...) Οσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο θα βοηθηθεί η ανασυγκρότηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, το ζωντάνεμά του, θα ενισχυθεί ο ταξικός προσανατολισμός του κινήματος, για να παλεύει από καλύτερες θέσεις για την εργατική τάξη και το λαό μας, για τα συμφέροντά τους σήμερα».

Ταυτόχρονα, τόνισε, «όσο πιο ισχυρό βγει το ΚΚΕ, η πρόταση που κάνει το Κόμμα μας θα αποκτά σάρκα και οστά (...) Από τη στιγμή που πλατιές μάζες απεγκλωβίζονται από τις αυταπάτες και στηρίζουν το ΚΚΕ, σημαίνει ότι δυναμώνει μια αντίληψη, μια τάση για να διαμορφωθούν συνθήκες για να οικοδομηθεί η Λαϊκή Συμμαχία, που θα τουμπάρει την κατάσταση και θα φέρει την εργατική τάξη με τους συμμάχους της στην εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ