Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η Κοππά

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε χτες η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, που ανεξαρτητοποιείται το διάστημα έως τις ευρωεκλογές και προσεγγίζει τη ΔΗΜΑΡ, της οποίας ενδεχομένως να είναι υποψήφια.

Σε συνέντευξή της στον «Αθήνα 9,84» υπερασπίζεται ένα άλλο μείγμα διαχείρισης και επικρίνει το ΠΑΣΟΚ για τον εναγκαλισμό του με τη ΝΔ. «Ολα τα μεταρρυθμιστικά έργα, τα οποία είχαν γίνει επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου μέρα με την μέρα διαλύονται, χωρίς καμία αντίδραση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε, εγκωμιάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου που «εγκαινίασε» τις σαρωτικές ανατροπές στα δικαιώματα του λαού.

Χαρακτήρισε, ακόμα, «αδιέξοδη κίνηση» την πρωτοβουλία των «58», ως «σωσίβιο» του ΠΑΣΟΚ και του Ε. Βενιζέλου και κατέθεσε την έγνοια της για το αστικό πολιτικό σύστημα και τη σταθερότητα που έχει ανάγκη η αστική τάξη λέγοντας: «Κύρια αγωνία μου είναι ότι βλέπω ότι πάμε σε μια μετωπική σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας - ΣΥΡΙΖΑ, που θα είναι κακή για τον τόπο και για την πολιτική σταθερότητα. Χρειάζεται απαραίτητα ένας αυτόνομος σοσιαλδημοκρατικός χώρος ανάμεσα σε αυτά τα δύο κόμματα (...) Θα βοηθήσω - όσο μπορώ - στην δημιουργία τρίτου πόλου περί την Δημοκρατική Αριστερά (...) Το μείζον είναι να μπορέσει να διατηρηθεί αυτός ο χώρος (...) Αν συνθλιβεί θα έχουμε πολύ κακές πολιτικές εξελίξεις συνολικά στην Ελλάδα».

Χρίσματα από ΝΔ και ΑΝΕΛ

Συνάντηση με τον δήμαρχο Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκο, είχε χτες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, προκειμένου να τον στηρίξει σε ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητά του για τη δημαρχία. Είπε χαρακτηριστικά ο Σαμαράς: «(...) κανένας δεν αλλάζει έναν πετυχημένο δήμαρχο, πρότυπο. Από εκεί και πέρα, το αν θα πει το "ναι" ή αν θα πει το "όχι", δεν το ξέρω εγώ. Είναι δικιά του επιλογή. Εγώ ελπίζω να πει το "ναι" για το καλό του Πειραιά μας». Ο Β. Μιχαλολιάκος απ' την πλευρά του δεν ξεκαθάρισε τι θα κάνει, μόνο χαρακτήρισε τον Σαμαρά ως τον «πιο επιτυχημένο πρωθυπουργό των τελευταίων δεκαετιών»...

Στο μεταξύ, η Συντονιστική Επιτροπή Νομού Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε και επισήμως τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Προερχόμενος από τη ΝΔ, κατεβαίνει υποψήφιος κόντρα στην επίσημη επιλογή της ΝΔ για τη θέση, αυτή του Γιάννη Ιωαννίδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ