Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΟΧΑ.-- Η κυβερνητική «Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» του Κατάρ χαρακτήρισε, χτες, «φυσιολογικό» το ποσοστό θνησιμότητας αναφορικά με τους τουλάχιστον 450 Ινδούς εργάτες που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα εργοτάξια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ 2022) την τελευταία διετία, καταγγέλλοντας «εκστρατεία δυσφήμισης της χώρας».

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Εμφανίστηκε τελικά χτες στο δικαστήριο ο πρώην Πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ, που διώκεται με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Η εμφάνισή του στη δικαστική αίθουσα αναβαλλόταν επανειλημμένα εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Το αίτημά του να μεταβεί στο εξωτερικό για νοσηλεία απορρίφτηκε. Πάντως, η δίκη πάλι δεν ξεκίνησε ουσιαστικά, καθώς οι δικηγόροι του ζήτησαν να δικαστεί από στρατιωτικό δικαστήριο, αίτημα που θα εξεταστεί την Παρασκευή.

ΣΕΟΥΛ.-- Τους δέκα έφτασαν οι φοιτητές που σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, μετά από κατάρρευση στέγης η οποία - όπως λένε κυβερνητικοί αξιωματούχοι - δεν άντεξε το βάρος του χιονιού που έπεφτε στο πλαίσιο ενός κύματος δριμέος ψύχους στην περιοχή.

ΡΙΑΝΤ.-- Ολοκλήρωσε χτες τις συναντήσεις του με την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και τη μοναρχική οικογένεια των Σαούντ ο Βρετανός πρίγκιπας Κάρολος που βρίσκεται στο Ριάντ από τη Δευτέρα, πραγματοποιώντας τη δέκατη κατά σειρά επίσημη επίσκεψη...

ΝΤΑΚΑ.-- Συμφωνίες για την εξόρυξη και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου σε δύο ενεργειακά «οικόπεδα» του Μπαγκλαντές στον Κόλπο της Βεγγάλης υπέγραψε η κρατική εταιρεία του Μπαγκλαντές «Petrobangla» με τις δύο επίσης κρατικές εταιρείες της Ινδίας «Oil and Natural Gas Corporation» και «Oil India Ltd».

ΝΟΥΑΞΟΤ.-- Οι ηγέτες της Μαυριτανίας, του Μάλι, του Νίγηρα, του Τσαντ και της Μπουρκίνα Φάσο συμφώνησαν στη δημιουργία ενός νέου περιφερειακού οργανισμού που τον ονόμασαν «Ομάδα των 5» (G5) με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της ανάπτυξης και της ασφάλειας στην περιοχή του Σαχέλ της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αφρικής. Το «στρατηγείο» της G5 θα είναι στην πρωτεύουσα της Μαυριτανίας, Νουαξότ, και ο Πρόεδρος της χώρας, Μοχάμεντ Ουλντ Αμπντέλ Αζίζ, θα αναλάβει πρώτος την προεδρία του οργανισμού.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Ο Αμερικανός Μέλβιν Τζέι Ρέινολντς, Ρεπουμπλικάνος και πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, συνελήφθη και κρατείται από το βράδυ της Δευτέρας στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, με την υποψία της κατοχής πορνογραφικού υλικού και της παραβίασης του νόμου περί μετανάστευσης.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Διοικητές των ένοπλων ισλαμικών ομάδων «al-Qaaqaa» και «al-Sawaaq», που θεωρούνται παρακλάδι της «Αλ Κάιντα» στην ανατολική Λιβύη απείλησαν χτες με συλλήψεις όσους βουλευτές δεν παραιτηθούν από το αξίωμά τους έπειτα από τη λήξη της θητείας τους στις 7 Φλεβάρη, την οποία και ανανέωσαν μόνοι τους ως την άνοιξη μέχρις ότου διεξαχθούν γενικές εκλογές...

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αιγύπτιος υπουργός Αρδευσης, Αμπντέλ Μοτέλεμπ, δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα επισημοποιήσει την έντονη αντίδραση της χώρας του στις εργασίες κατασκευής γιγαντιαίου φράγματος στην Αιθιοπία, λέγοντας πως θα ζητήσει την αναστολή τους μέχρι να βρεθεί μία αμοιβαίως επωφελής λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ