Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Θεωρεί πρότυπο το δήμο των απολύσεων και της φορομπηξίας

Το πρότυπο μιας Τοπικής Διοίκησης, που για να διευκολύνει το πέρασμα της κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής, δε διστάζει μπροστά σε απολύσεις και σε επιβολή πανάκριβων δημοτικών τελών, μιας διοίκησης για την οποία υπέρτατος στόχος είναι ο δήθεν «οικονομικός εξορθολογισμός», πρόβαλε ως πρότυπο συνολικά για την Τοπική Διοίκηση σ' όλη τη χώρα ο δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης, παρουσιάζοντας χτες το ψηφοδέλτιό του ενόψει εκλογών. Οπως ο ίδιος είπε θέλει το δήμο Αθηναίων «πρότυπο για έναν νέο τρόπο διαχείρισης και αυτοδιοίκησης στη χώρα».

Ο Γ. Καμίνης υπεραμύνθηκε του μοντέλου διοίκησης που ήδη υλοποιεί και το οποίο στην πράξη σημαίνει απολύσεις και δραστική συρρίκνωση της δημοτικής κοινωνικής πολιτικής. Αυτά είναι τα θεμέλια, που, όπως είπε, «ρίξαμε τα τελευταία τρία χρόνια και τρεις μήνες στο δήμο», χαρακτηρίζοντάς τα δουλειά υποδομής.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Καμίνης ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση που άσκησε η δημοτική αρχή έφερε αποτελέσματα στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, όταν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου στερούνται βασικών υπηρεσιών όπως παιδικοί σταθμοί, πολιτισμό, αθλητισμό. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι «διατηρήσαμε το εύρος και την ποιότητα των υπηρεσιών του δήμου», παρά τη μείωση κατά 60% των πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οταν οι κάτοικοι εξακολουθούν να πληρώνουν πανάκριβα δημοτικά τέλη χωρίς να έχουν τη στοιχειώδη καθαριότητα και φωτισμό. Για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης εννοείται ότι δεν άρθρωσε κάποιο λόγο διεκδίκησης των χρωστουμένων, αφού μέσω και του «κινήματος των πέντε δημάρχων» έχει ταχθεί υπέρ της οικονομικής αυτοτέλειας, της δυνατότητας δηλαδή οι δήμοι να επιβάλλουν και να διαχειρίζονται φόρους.

Αλλωστε, όπως έκανε σαφές, ο δήμος θα βασιστεί σε χρήματα από την ΕΕ, τα οποία είναι γνωστό ότι δίνονται με προϋποθέσεις που δεν υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Καυχήθηκε για «αποτελεσματική διοίκηση» και για τη μείωση των δαπανών του δήμου, κάτι που πέτυχε με αντεργατικά μέτρα όπως απολύσεις, μείωση Νομικών Προσώπων και περιορισμό υπερωριών. Τέλος, έκανε σαφές ότι θα πορευτεί στον ίδιο δρόμο, τον οποίο χαρακτήρισε «ρεαλισμού και ευθύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ