Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΛΙΑ»
Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο και την ΕΕ

Με διαβεβαιώσεις προς το μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ ότι η εγχώρια σοσιαλδημοκρατία, στην όποια μορφή της, θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στα μονοπώλια, έγινε η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της περιλάλητης «Ελιάς» (ΠΑΣΟΚ, κόμμα Λοβέρδου, «58», άλλες κινήσεις της ντόπιας σοσιαλδημοκρατίας).

Στην ομιλία του στην παρουσίαση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, περιέγραψε το σχήμα ως όχημα αναμόρφωσης της λεγόμενης κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια που θα έχει συνέχεια με επιτάχυνση, μάλιστα, μετά τις ευρωεκλογές, «γιατί θέλουμε πραγματικά τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού».

«Η ψήφος στην "Ελιά" είναι ψήφος στη σταθερότητα της χώρας. Είναι ψήφος για την ανάκαμψη της οικονομίας», συνέχισε, στέλνοντας μήνυμα στο εγχώριο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο ότι η «Ελιά» θα συμβάλει στην κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, στη γραμμή της ΕΕ, ενσωματώνοντας τις λαϊκές αντιδράσεις.

«Εχει σημασία πως έρχονται μαζί μας (...) δυνάμεις και πρόσωπα, που αποδέχονται (...) μια αντίληψη που συνεπάγεται ευθύνη και κόστος», συμπλήρωσε ο Βενιζέλος, δείχνοντας ότι αυτοί που θα απαρτίζουν το ευρωψηφοδέλτιο της «ΕΛΙΑΣ» θα είναι διαπρύσιοι θεματοφύλακες της αντιλαϊκής πολιτικής και ικανοί στην εκτροπή, «με μαχητικότητα», δηλαδή με καρότο και με μαστίγιο, των λαϊκών αντιστάσεων σε ανώδυνα για το καπιταλιστικό σύστημα μονοπάτια. Αλλωστε, δίνοντας μια γεύση της στάσης που θα τηρήσει η «Ελιά» έφερε το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ και της ΚΟ του, «της ηρωικής αυτής ομάδας» όπως την χαρακτήρισε, η οποία μαζί με τη ΝΔ ψήφισε, υλοποίησε και εφάρμοσε τη βάρβαρη, ταξική αντιλαϊκή πολιτική. Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, έγινε προσπάθεια να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο νεότερης γενιάς άτομα και γυναίκες απ' όλες τις συνιστώσες του εγχειρήματος, λείπουν ωστόσο οι λεγόμενοι «παπανδρεϊκοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ