Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΕΡΟΓΛΟΥ
Συνάντηση διαπίστωσης των διαφορών

Την πρώτη τους συνάντηση μετά την κατάληξη της κοινής ανακοίνωσης της 11ης Φλεβάρη, είχαν χτες στην ελεγχόμενη περιοχή του αεροδρομίου της Λευκωσίας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ντερβίς Ερογλου. Η παριστάμενη Λίζα Μπάντενχαϊμ, ειδική συμβούλος του ΓΓ του ΟΗΕ, μετά τη συνάντηση είπε ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα και συζητήθηκε η πρόοδος στις συνομιλίες μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο πλευρών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι».

Μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στον Τύπο ανέφερε ότι «διαπιστώθηκαν οι διαφορές και επισημάνθηκε η ανακολουθία των τουρκικών θέσεων σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν».

Από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντ. Ερογλου κάνει συχνά λόγο για «δύο κράτη» που πρέπει με το «πάρε-δώσε» να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Ετσι και χτες, μετά την 3ωρη συνάντηση στη Λευκωσία, εμφανίστηκε αισιόδοξος, κάτι που δεν συμμερίζεται η ελληνοκυπριακή πλευρά.

Πάντως, ενδιαφέρον έχει και είναι αποκαλυπτικές για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο, που περιλαμβάνουν και τη «λύση» του Κυπριακού, οι συναντήσεις που είχε το Σαββατοκύριακο στις ΗΠΑ ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης. Στο ετήσιο συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής υπογράμμισε το γεγονός ότι «η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια». Οι υδρογονάνθρακες διαμορφώνουν «νέο πλαίσιο», όπως σημείωσε, υπογραμμίζοντας τη σημασία του άξονα Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ, όχι μόνο στα θέματα της Ενέργειας, αλλά και σε άλλους ζωτικούς τομείς. Δηλαδή οι κολιγιές των αστών στην περιοχή εμφανίζονται ως λύση για τα λαϊκά στρώματα, μόνο που η συνεργασία και η ταυτόχρονη διαπάλη μονοπωλιακών ομίλων είναι αυτά που εντείνουν τον ανταγωνισμό με νέους κινδύνους για τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ