Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Στο δρόμο των ριζικών ανατροπών βρίσκεται και η ανακούφιση του λαού

Το πολυνομοσχέδιο είναι βαθιά αντιλαϊκό, τα άγρια μέτρα που περιλαμβάνει έχουν ταξικό χαρακτήρα, τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός, γυμνός, χωρίς φτιασιδώματα, που έχει αποτέλεσμα να συγκεντρώνει τον παραγόμενο πλούτο σε μια χούφτα κεφαλαιοκράτες και τους άμεσους παραγωγούς του πλούτου να τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση», υπογράμμισε.

Οπως τόνισε, το νομοσχέδιο αποτελείται από τρεις ενότητες. Η πρώτη περιλαμβάνει σειρά ρυθμίσεων με τις οποίες νομιμοποιείται η μαύρη, ανασφάλιστη εργασία, καταργούνται ΣΣΕ, όπως στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και τους ναυτεργάτες, τα επιδόματα που προσαυξάνουν τον κατώτερο μισθό, μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, περικόπτονται δραστικά τα εφάπαξ, επικουρικές συντάξεις κ.ά. Η δεύτερη είναι το περιβόητο πακέτο της υλοποίησης της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ που περιλαμβάνει μέτρα που θα έχουν δραματικές επιπτώσεις σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, με βίαιη εκδίωξη από την αγορά προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων. Η τρίτη ενισχύει τις τράπεζες.

Δύο δρόμοι συγκρούονται, τόνισε, και αυτοί είναι ο καπιταλισμός και ο σοσιαλισμός. «Εμείς - υπογράμμισε - είμαστε με το νέο που γεννιέται, με το σοσιαλιστικό δρόμο ανάπτυξης και όχι τον καπιταλιστικό που πεθαίνει και έχει εξαντλήσει τα όριά του», σε αυτό το δρόμο, το δρόμο της χειραφέτησης και των ριζικών ανατροπών βρίσκεται και η ανακούφιση των πλατιών, λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ