Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προβλήματα επιβίωσης γεννά η κυβερνητική πολιτική

Τα καίρια προβλήματα του κλάδου των υποδηματοποιών ανέπτυξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας, Θ. Τσαγκαλάκης, κηρύσσοντας την έναρξη της έκθεσης «Σαλόνι Μόδας Ελληνικού Παπουτσιού» το προηγούμενο Σάββατο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι ο κλάδος τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα, που εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής διαρκώς χειροτερεύουν αντί να αντιμετωπίζονται. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση, που με την κατάργηση της 197 ΑΝΕ ο κλάδος - όπως και ολόκληρη η βιοτεχνία - είναι έρμαιο των τραπεζιτών, οι οποίοι έχουν οδηγήσει δεκάδες επιχειρηματίες στην αυτοκτονία και εκατοντάδες επιχειρήσεις στο κλείσιμο. Επίσης, κατήγγειλε την «απελευθέρωση» της επαγγελματικής στέγης και την αβάσταχτη φορολόγηση.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η άσκηση κλαδικών πολιτικών και η ενίσχυση της βυρσοδεψίας, που τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές οι οποίες έχουν ασκηθεί την έχουν υποβαθμίσει σημαντικά. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη δημιουργίας βιοτεχνικών πάρκων, μέσα στα οποία θα μπορέσουν να εγκατασταθούν οι βιοτεχνίες και να αναπτυχθούν.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Θ. Τσαγκαλάκης στο κοινωνικοασφαλιστικό, για το οποίο είπε ότι ο κλάδος διεκδικεί ανθρώπινο σύστημα που θα εξασφαλίζει δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και σύνταξη ικανή να ζήσει ο απόμαχος βιοτέχνης με αξιοπρέπεια. Εάν, τόνισε, υλοποιηθούν αυτά ο κλάδος θα μπορέσει να εντάξει στις τάξεις του και όσους εργαζόμενους έχει απολέσει τα τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ