Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Δούλεψε... «η πράσινη μαρμάγκα»

ΓΕΣΑΣΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ κρύβονται από τους βαμβακοπαραγωγούς

Η... «διαπραγματευτική επιτυχία» του υπουργού Γεωργίας, Γ. Ανωμερίτη, στην ψήφιση του νέου κανονισμού για το βαμβάκι, δε... σηκώνει αντιρρήσεις και ειδικά από το ΠΑΣΟΚικό στρατόπεδο. Οπως έγινε γνωστό, ο αποπεμφθείς πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, Στ. Κουρνιάκος, σκόπευε να βγάλει μια ανακοίνωση για το βαμβάκι, αλλά δεν πρόλαβε... Τον πρόλαβαν άλλοι την περασμένη Τετάρτη και του πήραν την καρέκλα μαζί με την ανακοίνωση. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο υπουργός Γεωργίας και το περιβάλλον του έμαθαν ότι πρόκειται να βγει μια ανακοίνωση από τη ΓΕΣΑΣΕ για το βαμβάκι, που δεν ήταν σύμφωνη με την ακολουθούμενη επικοινωνιακή πολιτική (κοροϊδίας και ψευτιάς). Αν έβγαινε, θα ήταν η πρώτη ανακοίνωση εδώ και πολλά χρόνια που θα τα έβαζε σε ένα βαθμό με την πολιτική του υπουργού Γεωργίας, πράγμα ασυγχώρητο... για υποτελείς κυβερνητικούς «αγροτοσυνδικαλιστές».

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η ανακοίνωση για τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν για το βαμβάκι, αν έβγαινε, θα περιλάμβανε αποσπάσματα όπως: «Το νέο καθεστώς, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου, είναι δυσμενέστερο τόσο σε σχέση με το ισχύον καθεστώς όσο και με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τιμές, το εισόδημα και τις εισροές από τον κοινοτικό προϋπολογισμό». «Η αποτυχία της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις για το νέο καθεστώς ήταν παταγώδης». «Αυτό έγινε επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε τα σχέδια του υπουργείου για περιορισμούς στην καλλιέργεια κατά 5%». Επειδή ο υπουργός Γεωργίας δεν ήθελε με τίποτα να βγουν στη δημοσιότητα τα παραπάνω - και μάλιστα από τη ΓΕΣΑΣΕ - αποσόβησε το κίνδυνο καθώς μέχρι τώρα δε βγήκε καμία ανακοίνωση για το βαμβάκι ούτε από τη ΓΕΣΑΣΕ ούτε από τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ ερωτηθείς στις αρχές της περασμένης βδομάδας γιατί δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για τα νέα μέτρα, ώστε να ενημερωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί, απάντησε ότι δεν έχει μηχανισμό... και πως θα το έκανε σε δύο μέρες. Από τότε όμως πέρασαν πολλές μέρες, αλλά ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Σε σχετική παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αρκεί ένα κομπιουτεράκι για να δείξει πόσο αρνητικές είναι οι νέες αποφάσεις για το βαμβάκι, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ φόρεσε ευθύς το προσωπείο του εκνευρισμένου και έφυγε από την αίθουσα δημοσιογράφων του υπουργείου Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ