Σάββατο 5 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον τούρκικο ΣΕΒ

Τον πρόεδρο του Τουρκικού Βιομηχανικού και Επιχειρηματικού Συνδέσμου «TUSIAD» Muharrem Yilmaz και τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλο, συνάντησε χτες ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι αντιθέσεις είναι αυτά που καθορίζουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Αντ. Σαμαράς δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης. Ωστόσο, ο Δ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι «η συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματικών δυνάμεων της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι ανοιχτή εδώ και 25 χρόνια και είναι μια γέφυρα που τη διατηρούμε ανοιχτή ανεξάρτητα από τις μεταπτώσεις στο πολιτικό περιβάλλον στη δική μας χώρα και στη δική τους (...) Και αυτή η υπεραξία αμοιβαίου συμφέροντος που δημιουργείται είναι χρήσιμη και για τους πολιτικούς, για να αντιμετωπίσουν το σύνολο των θεμάτων που υπάρχουν μεταξύ μας. Σε κάθε περίπτωση, η αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μέσα στην ευρωπαϊκή προοπτική, μέσα στη Μεσογειακή Λεκάνη, είναι στρατηγικά επιβεβλημένη για το συμφέρον και των δυο μας».

Από την πλευρά του, ο M. Yilmaz ανέφερε ότι η επίσκεψη στην Αθήνα «έχει κυρίως το νόημα της επιτάχυνσης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ. Πιστεύουμε ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για την ενταξιακή πορεία της χώρας μου, αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα για την επίλυση του οποίου προσπαθούμε να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνάμεών μας». Αναφορικά με το ζήτημα του πρωτοκόλλου της Αγκυρας, αρνήθηκε να δώσει σαφή απάντηση, λέγοντας ότι «είναι ένα ευρύ θέμα που περιλαμβάνει πάρα πολλά θέματα. Και ως εκ τούτου, κάποια πράγματα εννοούνται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ