Σάββατο 5 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Κριτήριο ψήφου η στάση στο ζήτημα του πολέμου

Καταγγελία του Β. Μπούτα για τη χρήση του Στρατηγείου της Λάρισας για επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Τη χρησιμοποίηση του Στρατηγείου της Λάρισας για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία κατήγγειλε ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Λάρισα. «Εκφράζουμε - είπε- την έμπρακτη αντίθεσή μας στη χρησιμοποίηση του Στρατηγείου, εδώ στη Λάρισα. Καταδικάζουμε κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών αυτών σχεδίων. Η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα αξιοποιήσει καλύτερα την καίρια θέση της Ελλάδας στην περιοχή της Μεσογείου (...) Η επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία αποτελεί τη συνέχεια στρατιωτικών επεμβάσεων ενάντια στο Μάλι, ενάντια στο συριακό λαό, ενάντια στο λαό της Λιβύης (...) Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση, της τάχα "ειρήνης" και "δημοκρατίας", που τάχα μας προστατεύει και από τους πολέμους!

Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η στάση κάθε πολιτικής δύναμης απέναντι στο ζήτημα του πολέμου για τα κέρδη των μονοπωλίων. Εμείς βγαίνουμε και το λέμε καθαρά: Καμιά διευκόλυνση σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την προώθηση, να κλείσει η βάση της Σούδας, να μη διατεθεί καμιά υποδομή απ' αυτές που βρίσκονται στη χώρα μας, να μην επανενεργοποιηθεί το Στρατηγείο που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί στην επέμβαση ως κέντρο επιχειρήσεων! Τι λένε οι άλλοι υποψήφιοι; Υπόσχονται "τοπική ανάπτυξη", "καλή και χρηστή διαχείριση" και άλλα τέτοια ωραία (...).

Καλούμε το λαό της πόλης, της περιοχής μας, τους νέους και τις νέες να αντιταχθούν σθεναρά στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ, να παλέψουν για την αποδέσμευση της χώρας μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα τους καλούμε να παλέψουμε από κοινού να οργανώσουμε την οικονομία σε βάση λαϊκή με αντίστοιχη εξουσία λαϊκή. Μόνο τότε θα πάψουν εξολοκλήρου οι πόλεμοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ