Σάββατο 5 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
ΕΕ σημαίνει σκλαβιά για το λαό, πασπαλισμένη με τρύπιες υποσχέσεις

Σε εκδήλωση στα Τρίκαλα μίλησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στα Τρίκαλα
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στα Τρίκαλα
Σε μια μαζική συγκέντρωση - εκδήλωση στην αίθουσα του δημαρχείου Τρικάλων, έγινε, την Πέμπτη, η παρουσίαση υποψηφιοτήτων με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Αντιπεριφέρεια Τρικάλων και το Δήμο Τρικκαίων.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στους υποψήφιους των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για αγωνιστές της ζωής, με ενεργό συμμετοχή στον αγώνα, παντού, στους τόπους δουλειάς, στους εργατικούς κλάδους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, μέσα από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, το κίνημα των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, από τον επιστημονικό χώρο, από τα κινήματα των γυναικών, των φοιτητών και σπουδαστών. Αγωνιστές, που δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, σε όποιο μετερίζι της ταξικής πάλης χρειαστεί».

Αναφερόμενος στην ανάγκη να χτιστεί μια ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση παντού, στους τόπους δουλειάς, τις γειτονιές, τους χώρους μόρφωσης, με έκφραση σε κάθε κρίκο διοίκησης του αστικού κράτους, τόνισε ότι «η αντιπολίτευση αυτή είναι η μόνη που έχει την ικανότητα να βάζει εμπόδια σε όσα αποφασίζονται και είναι ενάντιά μας, που μπορεί να μπλοκάρει μέτρα, να εμποδίζει όσα έπονται. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί, ενισχυμένοι παντού στην τριπλή αυτή εκλογική μάχη του Μάη. Γιατί ο ένας κρίκος διοίκησης δένεται με τον άλλο, υλοποιούν και αποφασίζουν παρέα, ανάλογα με το πεδίο δράσης τους, οι δήμοι, οι περιφέρειες, η λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Κάνοντας αναφορά στην ΕΕ επισήμανε ότι «φτιάχτηκε για να υπηρετεί άλλα συμφέροντα, μεγάλα, βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλεμπόρων, συμφέροντα μονοπωλίων! Η ΕΕ, για το λαό, τον απλό κόσμο της δουλειάς, για το φτωχό αγροτόκοσμο, σημαίνει σκλαβιά, αλυσίδες στα πόδια και στα χέρια πασπαλισμένες με χρυσόσκονη από τρύπιες υποσχέσεις που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν. Εμείς την πολεμήσαμε από γεννησιμιού της, γιατί από τότε είναι αντιδραστική, δε διορθώνεται ούτε σήμερα ούτε αύριο».

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα, να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τονίζοντας: «Η αντίθεση, η αγανάκτηση πιάνει τόπο μόνο αν γίνει ψήφος που θα στοχεύει στον αντίπαλο, που έχει πολλά πρόσωπα, να στοχεύει σε όλα του τα πρόσωπα! Ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, για την ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών, για τη συγκέντρωση δυνάμεων για τη ριζική ανατροπή, για να βγει ενισχυμένος ο λαός!».

Στη συνέχεια, η Βάσω Μπακάση, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, και ο Γιώργος Καΐκης, υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων, παρουσίασαν μέρος των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Αντιπεριφέρεια και το Δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ