Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικό αντάμωμα

Στο «δρόμο» του αγώνα για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης ανταμώνουν οι εργάτες, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι σπουδαστές της Θεσσαλίας. Σήμερα, ημέρα της πανεργατικής απεργίας, τα εργοστάσια και οι άλλοι χώροι δουλιάς θα «νεκρώσουν», τα μαγαζιά θα «βάλουν» λουκέτο και όλα τα λαϊκά στρώματα της Θεσσαλίας θα δώσουν το αγωνιστικό «παρών» τους στις παλλαϊκές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις πλατείες των πρωτευουσών των τεσσάρων νομών της περιοχής. Και θα δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν την κοινή πάλη τους κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης.

Ολες αυτές τις μέρες εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, των αγροτών, των ΕΒΕ, της νεολαίας, των συνταξιούχων και πολλών άλλων μαζικών φορέων της Θεσσαλίας περιόδευσαν στους χώρους δουλιάς, στις πόλεις, στις επαρχίες και στα χωριά, ενημερώνοντας και καλώντας τον κόσμο στη σημερινή παλλαϊκή κινητοποίηση. Επίσης, και στους τέσσερις νομούς της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν κοινές συσκέψεις εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, αγροτικών συλλόγων, συνδικαλιστικών οργανώσεων των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, για την καλύτερο συντονισμό της δράσης.

Στη Λάρισα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ οι αγρότες του νομού θα προσυγκεντρωθούν στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Λαού. Κλειστά θα είναι σήμερα στη Λάρισα τα ιατρεία και τα φαρμακεία με αποφάσεις του Ιατρικού Συλλόγου, του Οδοντιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Κτηνιατρικού Συλλόγου. Επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης, σήμερα θα μπει «λουκέτο» και στο Δήμο Λάρισας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Αποφάσεις συμμετοχής στη σημερινή παλλαϊκή κινητοποίηση πήραν και τα διοικητικά συμβούλια των σπουδαστικών συλλόγων του ΤΕΙ Λάρισας.

Στο Βόλο, η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο και η προσυγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου στις 9 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στα Τρίκαλα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο, οι προσυγκεντρώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών στις 9 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στην Καρδίτσα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία Δικαστηρίων, ενώ οι αγρότες θα προσυγκεντρωθούν και θα φτάσουν εκεί με πορεία. Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας. Αποφάσεις συμμετοχής στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση πήραν και οι Ενώσεις των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ