Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούμε, διεκδικούμε, συνεχίζουμε

Σήμερα μιλάει η εργατική τάξη. Σήμερα η εργαζόμενη Ελλάδα απεργεί και διεκδικεί. Ορθώνει τείχος αντίστασης στην αντιασφαλιστική λαίλαπα, φράζει κάθε δρόμο υποχώρησης προς τον «κοινωνικό διάλογο», στον οποίο ποντάρουν κυβέρνηση και ΣΕΒ. Με νέα ορμή, σε κοινό βηματισμό με τους επαγγελματίες, τους ΕΒΕ και τους αγρότες, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα απεργούν και ζητούν κλιμάκωση της πάλης. Διατρανώνουν τη θέλησή τους να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους, να διευρύνουν τις κατακτήσεις τους. Δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω και αυτό απαιτούν και από τις ηγεσίες των συνδικάτων.

Τα μηνύματα που έρχονται από τους χώρους δουλιάς απ' όλη την Ελλάδα είναι ελπιδοφόρα. Πράγματι, οι εργαζόμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, με την πάλη τους μπορούν να τους σταματήσουν. Μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ των δικών τους λαϊκών συμφερόντων. Ολα θα κριθούν από το συσχετισμό δύναμης, από τη συνέχιση και κλιμάκωση της πάλης.

Ολοι στην απεργία! Ολοι μαζί για το ψωμί των παιδιών μας, για την αξιοπρέπεια των απόμαχων της δουλιάς, για το σήμερα και το αύριο της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ολοι στους δρόμους και στις πλατείες, στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Κανένας δεν πρέπει να λείψει, κανένας δεν μπορεί να μείνει στην άκρη. Και αυτή η απεργία είναι δική μας. Και αυτή η μάχη είναι δική μας. Γιατί δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν μόνο όσοι ξέρουν και τα υπερασπίζονται. Γιατί τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται.

Στην απεργία - ορόσημο η εργατική τάξη κατεβαίνει «συν γυναιξί και τέκνοις». Στα λάβαρά της πηγαίνει με τα δικά της ταξικά αιτήματα. Δεν αποδέχεται τη μιζέρια που επιχειρούν να επιβάλουν κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΕΕ και πολυεθνικές. Καταθέτει τα δικά της προαπαιτούμενα. Την αύξηση των συντάξεων, τη μείωση των ορίων ηλικίας, την επέκταση των βαρέων και ανθυγιεινών, την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από κράτος και εργοδοσία, την αναβάθμιση της υγείας, που πρέπει επιτέλους να γίνει δωρεάν, την ενίσχυση των υπηρεσιών πρόνοιας. Το 35ωρο, με πενθήμερο και 7ωρο, την αύξηση των μισθών. Την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων, ανέργων, μεταναστών εργαζόμενων με μερική απασχόληση.


Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προχωράνε ενωμένοι. Στους δρόμους του αγώνα δίνουν απάντηση στις επιχειρήσεις υπονόμευσης, σε διατεταγμένα δημοσιεύματα που επιχειρούν να τους διασπάσουν να τους κλείσουν στη λογική του «δικού μου ταμείου». Υπερασπίζουν τη μία και αδιαίρετη δημόσια, κοινωνική, υποχρεωτική και καθολική ασφάλιση. Γιατί ό,τι είναι καλό για τον εργαζόμενο στο εργοστάσιο, είναι προς το συμφέρον και του υπάλληλου στο δημόσιο. Ο,τι είναι δίκαιο για το συνταξιούχο, βοηθάει και το νέο εργαζόμενο. Μια καλύτερη Κοινωνική Ασφάλιση για τους εργατοϋπαλλήλους είναι κατάκτηση και θετικό προηγούμενο και για τον αγρότη και τον επαγγελματοβιοτέχνη.

Πάμε στην απεργία - ορόσημο και συνεχίζουμε και αύριο. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη, με νέες κινητοποιήσεις. Με τις Επιτροπές Αγώνα, τις Εργοστασιακές Επιτροπές, με τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στην πρώτη γραμμή κοιτάμε στο «μέλλον». Γιατί αυτό δε θα 'ρθει από μόνο του, αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς..!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, σημαδεμένη με αίμα και αγώνες(2024-05-02 00:00:00.0)
Συντονισμένοι αγώνες η απάντηση στην απάτη της «μηδενικής βάσης»(2001-05-04 00:00:00.0)
Για ταξική, αγωνιστική Πρωτομαγιά(2001-03-30 00:00:00.0)
Προανάκρουσμα σκληρών μαχών(2001-03-27 00:00:00.0)
«Ολοι στους δρόμους!»(2001-03-24 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια(1997-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ