Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Με το ψευτοδίλημμα «συντήρηση - πρόοδος»

Τη στήριξή του στις διοικήσεις Μπουτάρη και Καμίνη επανέλαβε απ' τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, καλώντας τους εφόσον επανεκλεγούν να υπηρετήσουν «και ζητήματα ανάπτυξης και ζητήματα που έχουν σχέση με την κοινωνική αλληλεγγύη», να βάλουν πλάτη δηλαδή στην ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, διευρύνοντας ταυτόχρονα το δίκτυο των δομών διαχείρισης της φτώχειας με ψίχουλα.

Αναπαρήγαγε το γνωστό παραμύθι ότι όσα «σήμερα καταγράφονται, ως η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής που προήλθε από συντηρητικές δυνάμεις που επέβαλαν τη δογματική πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει τροφοδοτήσει την ύφεση» και πως «οι προοδευτικές δυνάμεις θα πρέπει να κυριαρχήσουν στις προσεχείς ευρωεκλογές». Σαν τέτοιες η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει δυνάμεις που έβαλαν γερά πλάτη για να υλοποιηθεί η πολιτική που κατά τα άλλα καταγγέλλει σαν αποτέλεσμα συντηρητικών δυνάμεων. Ηδη, στη Γερμανία οι σοσιαλδημοκράτες συγκυβερνούν με το κόμμα της Μέρκελ, μ' αυτούς η ΔΗΜΑΡ επέλεξε να συμπορευτεί και σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου αν εκλέξει ευρωβουλευτές.

Ο Φ. Κουβέλης επανέλαβε ότι θα πάρει πρωτοβουλία μετά τις εκλογές για τη συγκρότηση της κεντροαριστεράς, ζητώντας ψήφο ώστε να είναι το κόμμα του αυτό που θα ηγηθεί των σχετικών διεργασιών. Εκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και συγχρόνως επιτέθηκε στον Ε. Βενιζέλο, όπως και στον Αντ. Σαμαρά, για τον τρόπο που φέρθηκε στη ΔΗΜΑΡ την περίοδο που αυτή συμμετείχε στην κυβέρνηση.

Με τη σειρά του, έφερε στα δικά του μέτρα τα δημοσιεύματα των «Financial Times», ώστε να εμφανίσει δικαιωμένη την επιλογή της ΔΗΜΑΡ να στηρίξει την κυβέρνηση, λέγοντας: «Τον Ιούνιο του 2012 η χώρα ήταν με το ενάμισι πόδι έξω από την ευρωζώνη, όσα καταγράφονται σήμερα για το υπαρκτό σχέδιο (...) αποδεικνύουν εκείνο το οποίο λέγαμε (...) Η χώρα είχε περιέλθει σε κατάσταση ουσιαστικής χρεοκοπίας (...) Εάν δεν υπήρχε η κυβέρνηση, τότε ήταν βέβαιο ότι θα είχε επέλθει και η αποβολή, η απομάκρυνση της χώρας με τη μία ή την άλλη εκδοχή από την ευρωζώνη (...) Αν θέλετε περαιτέρω να κρίνω, είναι ότι πράγματι υπήρχε προειλημμένη απόφαση για την αποβολή της χώρας από την Ευρωζώνη και το ευρώ (...) Δεν ήταν μπλόφα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ