Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Συνεχίζει τον εκβιασμό για να περάσουν κι άλλα μέτρα

Συνεχίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τα εκβιαστικά διλήμματα (περί επερχόμενης «κυβερνητικής αστάθειας») στην περίπτωση που η «Ελιά» και οι υποψήφιοι του κόμματος καταψηφιστούν στις εκλογές του Μάη. Διακηρυγμένος στόχος της να αναβαπτιστεί η κυβέρνηση στη λαϊκή ψήφο, ώστε να πάρει και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, στο «Star»: Αφού πρώτα κατέφυγε σε διάφορα τεχνάσματα, τύπου «είμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση», «η άλλη επιλογή ήταν η απόλυτη καταστροφή», έβαλε ευθέως το θέμα: «Βάζω ένα δίλημμα που το βάζουν όλοι για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών (...) Στέκεται η κυβέρνηση; Είναι νομιμοποιημένη; Προχωράμε κανονικά; (...) Πρέπει να δούμε αν υπάρχει κυβέρνηση» την επομένη των εκλογών.

Και στην ουσία: «Αν οι βουλευτές της πλειοψηφίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά εγώ μιλάω για το ΠΑΣΟΚ τώρα, δε νιώθουν ότι έχουν ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο να κινηθούν (...) μπορούμε να ψηφίζουμε τα νομοσχέδια; (...) Διαρθρωτικά (σ.σ.: μέτρα). Το άνοιγμα των αγορών (...) μέτρα χρειάζονται»!

Εσπευσε, επίσης, να δώσει διαβεβαιώσεις στο μεγάλο κεφάλαιο για το ρόλο που θέλει να παίξει και στο μέλλον ως ΠΑΣΟΚ ή «Ελιά» λέγοντας ότι «η σταθερότητα έχει υπηρετηθεί από εμάς (σ.σ. το ΠΑΣΟΚ) και υπηρετείται και θα υπηρετηθεί με τη στήριξη ή έστω την ανοχή του λαού». Σκιαγραφώντας παράλληλα τις διεργασίες ανασύνθεσης του αστικού πολιτικού σκηνικού αλλά και τη στρατηγική σύμπλευση όλων των αστικών δυνάμεων στην εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου εντός ΕΕ, είπε: «Ούτε κανένα κόμμα για τις επόμενες δεκαετίες θα βρεθεί να κυβερνά μόνο του». Παραπέμπει έτσι σε «κυβερνήσεις συνεργασίας» στα πρότυπα των άλλων χωρών της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ