Παρασκευή 16 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Ψευτοδιλήμματα για να δεχτεί ο λαός το τσάκισμά του

Ψευτοδιλήμματα επανέλαβε απευθυνόμενος στο λαό ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας χτες βράδυ στη Θεσσαλονίκη, επιζητώντας υπερψήφιση του κόμματός του στις εκλογές του Μάη. Πίσω από τον κίνδυνο «αστάθειας της χώρας» που επικαλείται σε περίπτωση καταψήφισης των ψηφοδελτίων που στηρίζει η ΝΔ, κρύβονται οι στόχοι του μεγάλου κεφαλαίου για ενσωμάτωση ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων στην πολιτική του ευρωμονόδρομου. Να συναινέσει ο λαός στην παραπέρα εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων.

Ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε με κάθε είδους επιχειρήματα την πολιτική που εφάρμοσε, τα μνημόνια διαρκείας, όπως επιβάλλονται κι από την ΕΕ, τις «μεταρρυθμίσεις», καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που εφαρμόζονται προκειμένου το μεγάλο κεφάλαιο να θωρακίσει την κερδοφορία και εξουσία του στις σύγχρονες συνθήκες.

Σημειωτέον, ο Σαμαράς, εφαρμόζοντας τη στρατηγική της (βολικής για το σύστημα) δικομματικής πόλωσης, εντείνει την κοκορομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας διάφορες κατηγορίες, σε μια προσπάθεια επανασυσπείρωσης ψηφοφόρων. Μάλιστα, αποδίδει στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηριστικά που δεν έχει (τάχα αντιΝΑΤΟ, αντιιμπεριαλστική κ.λπ.), αφού η Κουμουνδούρου έχει δώσει εδώ και καιρό διαβεβαιώσεις στο μεγάλο κεφάλαιο ότι δεν θίγει σε τίποτε τα συμφέροντά του.

Επιπλέον, μέσα από αυτόν τον ανούσιο για το λαό δικομματικό καβγά, βρίσκει ευκαιρία να επιτεθεί στον πραγματικό του αντίπαλο, το ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα. Για το σκοπό αυτό καταφεύγει και σε ωμές προβοκάτσιες, μιλώντας για «συντεχνίες», «εργατοπατέρες» κ.λπ. Οντως φαινόμενα σήψης που όμως αυτοί ακριβώς, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αντάμα με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, εξέθρεψαν και γιγάντωσαν τα προηγούμενα χρόνια, αφού αυτό τους βόλευε τότε, έτσι εξαγόρασαν στρώματα για να περνούν την πολιτική τους, επιπλέον τα χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν (και έτσι) το εργατικό - λαϊκό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ