Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ακυρώθηκε η εκλογή αντιπροσώπων

Πρωτόγνωρες μεθοδεύσεις που θυμίζουν άλλες, αλήστου μνήμης εποχές ακολούθησε η, υπό τον Θ. Παπανδρόπουλο, πλειοψηφία του ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχτές Κυριακή, σε κεντρικό ξενοδοχείο για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΠΟΕΣΥ και ψηφοφορία για την τροποποίηση του καταστατικού. Η άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ να τηρηθούν οι καταστατικές διαδικασίες και να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την αδιάβλητη διενέργεια της ψηφοφορίας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των συμμετεχόντων. Μάλιστα, στο μέσον της ψηφοφορίας διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε το άνομα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο ψηφοδέλτιο! Ετσι, μετά από αλλεπάλληλες ενστάσεις, η δικαστική αντιπρόσωπος Π. Τζανακοπούλου διέκοψε την ψηφοφορία και ακύρωσε τα ψηφοδέλτια που, μέχρι εκείνη τη στιγμή, είχαν ριχτεί στις κάλπες.

Κι αυτό, γιατί, η πλειοψηφία του ΔΣ δεν ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται, για έγκαιρη εκλογή Eφορευτικής Eπιτροπής που θα ανακήρυσσε τους υποψηφίους έχοντας τον αναγκαίο χρόνο για υποβολή, τυχόν, ενστάσεων. Παράλληλα, δεν εξασφαλίζονταν το νόμιμο με όλες τις εγγυήσεις για την ψηφοφορία.

Οσο για το υπό τροποποίηση καταστατικό έντονες ήταν οι καταγγελίες ότι, αντί να αναβαθμίζει την Ενωση, οδηγεί στην υποβάθμισή της. Παράλληλα, καταγγέλλεται ότι υπάρχει και πρόβλημα διαχείρισης των αποθεματικών της Ενωσης, καθώς η διοίκησή της το 'χει ρίξει στα... επενδυτικά προγράμματα, αντί άσκησης συνδικαλιστικής δραστηριότητας υπέρ των μελών της. Να σημειωθεί ότι στην ένωση αυτή έχουν βρει στέγη και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο ΥΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης και ο τ. υφυπουργός Αμυνας Μ. Μπετενιώτης, ενώ από το ταμείο συνταξιοδοτείται και ο επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης ως εκδότης επαρχιακής εφημερίδας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ