Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΟΜΙΛΟΣ ΝΕΟΣΕΤ»
Εργοδοτικές σκοπιμότητες και απολύσεις

Ακόμα μεγαλύτερη διάσταση παίρνει η εργοδοτική ασυδοσία του ομίλου ΝΕΟΣΕΤ μετά την απόλυση 40 εργαζομένων της βιομηχανίας «ΕΠΙΠΛΑ ΠΙΤΑΣ ΑΕΒΕ», που εξαγόρασε πριν τέσσερα χρόνια, ανάμεσά τους και το συνδικαλιστή Δ. Κομποσιώτη και μάλιστα λίγο πριν τη σύνταξη.

Σε νέα καταγγελία το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου αναφέρει ότι ο όμιλος αφού δεν μπόρεσε να απολύσει τους 15 εναπομείναντες εργαζόμενους της «ΠΙΤΑΣ», από τους 60 συνολικά, προσπάθησε να τους δώσει άδεια μέσα στο Μάη για να γλιτώσει τα ημερομίσθια. Οι εργαζόμενοι όμως αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να τους θέσει σε διαθεσιμότητα.

«Τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από εκείνους που απολύουν ασύδοτα εργαζόμενους, συνδικαλιστικά στελέχη - λίγο πριν τη σύνταξη - γυναίκες που βρίσκονται σε άδεια λοχείας; Ενώ είχαν και έχουν τη δυνατότητα να τους απασχολήσουν σ' άλλες επιχειρήσεις του ομίλου», σημειώνει το Συνδικάτο.

Το Συνδικάτο αποκαλύπτει παράλληλα, ότι τέσσερα χρόνια μετά την εξαγορά της «ΠΙΤΑΣ», τον Ιούνη του 2000 την έθεσαν εκτός ομίλου, πουλώντας τη σε κάποια βιοτεχνία από τη Λάρνακα της Κύπρου, η οποία είναι προβληματική.

«Αραγε υπάρχει κοινός νους που θα μπορούσε να πιστέψει ότι μια προβληματική από άλλη χώρα ήρθε στην Ελλάδα να αγοράσει μια άλλη χρεωμένη επιχείρηση χωρίς να υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τέτοια ενέργεια;» αναρωτιέται στην ανακοίνωση το Συνδικάτο και συμπληρώνει: «Απαντήστε κύριοι της ΝΕΟΣΕΤ. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την υποτιθέμενη αγοραπωλησία; Ποια σκοπιμότητα;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ