Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
«Να κλιμακώσετε τον αγώνα τώρα»

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στη Διώρυγα

«Να κλιμακώσετε τον αγώνα τώρα». Με αυτή την προτροπή ο Χρήστος Κατσιώτης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε χτες τους εργαζόμενους στη Διώρυγα της Κορίνθου να απαντήσουν στην υπογραφή της επαίσχυντης σύμβασης παραχώρησης της Διώρυγας που επικύρωσε η κυβέρνηση με την αγγλική πολυεθνική «SEA CONTAINERS».

Να σημειωθεί ότι για έκτη μέρα σήμερα οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και κατάληψη όλων των χώρων της Διώρυγας, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίησή της και απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει το έγκλημα του ξεπουλήματος της Διώρυγας, να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας.

Στη διάρκεια περιοδείας του στη Διώρυγα ο Χρ. Κατσιώτης μιλώντας στους εργαζόμενους σημείωσε πως «πρέπει να δυναμώσετε την αγωνιστική σας διάθεση γιατί αποτελεί μονόδρομο για εσάς. Μαζί με το λαό της Κορινθίας θα πρέπει να αναλάβετε αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα ακυρώσουν στην πράξη αυτή την αποικιοκρατική σύμβαση».

«Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων - συνέχισε ο συνδικαλιστής - αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, με τις όποιες διαφορές να είναι τυπικές. Σε αυτή την πολιτική που ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και αδιαφορεί για την τύχη των εργαζομένων ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη του». Και κατέληξε: «Μόνο ο ενωμένος και διαρκής αγώνας μαζί με το λαό της περιοχής μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά σας».

Η Συντονιστική Αγώνα των φορέων της περιοχής (νομάρχη, δημάρχων και βουλευτών της ΝΔ) φαίνεται πως αποφεύγει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, καθώς στη χτεσινή συνεδρίαση αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο την ακύρωση της σύμβασης, ενώ παράλληλα ο Δήμος Λουτρακίου θα επιχειρήσει να απαλλοτριώσει ένα μικρό τμήμα της περιοχής που έχει περάσει στα χέρια της «Sea Containers». Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο ο λαός της Κορινθίας πρέπει να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του για να μην ξεπουληθεί η Διώρυγα.

Περιοδεία σε εργοστάσια της περιοχής

Στη συνέχεια το στέλεχος του ΠΑΜΕ επισκέφθηκε τη βιομηχανία αλλαντικών «ΒΕΚΚΑ» και το εργοστάσιο της «Pepsico - ΗΒΗ», όπου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την Κοινωνική Ασφάλιση αλλά και την ανάγκη του αγώνα, που πρέπει να δοθεί ενιαία, αποφασιστικά και με συνέχεια από όλα τα λαϊκά στρώματα.

«Η εργατική τάξη - τόνισε προς τους εργαζόμενους ο Χρ. Κατσιώτης - πρέπει να παλέψει για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων, για την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, την Πρόνοια και όχι να οδηγηθεί στον "κοινωνικό διάλογο" για να αποσπάσουν κατακτήσεις, όπως προηγούμενα με την κατάργηση του 8ωρου, και όχι μόνο. Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, που είναι σήμερα επιβεβλημένη, απαιτεί κλιμάκωση και αντεπίθεση με νέες κινητοποιήσεις και πολύμορφες δραστηριότητες».

Οι εργαζόμενοι ενθουσιάστηκαν από την παρουσία του συνδικαλιστή και του ζήτησαν να ξαναπεράσει από τους χώρους δουλιάς και να τους ενημερώσει. Ηταν χαρακτηριστική η φράση ενός εργαζόμενου: «17 χρόνια είχε να περάσει κεντρικό συνδικαλιστικό στέλεχος από το εργοστάσιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν περνάει η τρομοκρατία (2001-06-12 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την κατάληψη (2001-05-26 00:00:00.0)
«Οχι » στην ιδιωτικοποίηση (2001-05-12 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας (2001-04-07 00:00:00.0)
Αντίσταση στο ξεπούλημα (2001-01-24 00:00:00.0)
Απαιτούν εγγυήσεις οι εργαζόμενοι (2000-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ