Τετάρτη 23 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Απορρίψτε το διάλογο, συνεχίστε τον αγώνα

Να απορρίψει το διάλογο της απάτης και να συνεχίσει τον αγώνα καλούν τη διοίκηση της ΓΣΕΕ ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της ΕΕ της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΔΗΜΟΣΙΟΙ -ΤΑΕ. Στην επιστολή τους χαρακτηριστικά σημειώνουν:

«Ο διάλογος που ετοιμάζει η κυβέρνηση σκοπό έχει να κάνει συνένοχο και συνυπεύθυνο το Συνδικαλιστικό Κίνημα. Η μηδενική βάση και το "χωρίς προαπαιτούμενα" είναι πλεκτάνη, αφού αρχίζει μετά τους τρεις νόμους της ΝΔ και τους σχετικούς νόμους της κυβέρνησης».

Για τη χρηματοδότηση, οι συνταξιούχοι ζητούν «να πληρώσουν οι βιομήχανοι - οι τράπεζες και το κράτος που καταλήστεψαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ληστεία που υπολογίζεται σε πάνω από 30 τρισ.».

«Οι προχτεσινές δηλώσεις της Κοινοτικής Επιτρόπου κ. Διαμαντοπούλου, σημειώνουν, για μείωση συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για πού το πάει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ακόμα, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι τέλειωσε η αντιπαράθεση δείχνει ότι θεωρεί σίγουρο το διάλογο. Εμείς οι συνταξιούχοι πληρώσαμε πολύ ακριβά τα αντιασφαλιστικά μέτρα της ΝΔ και της κυβέρνησης. Σας καλούμε να μη συμμετέχετε στο διάλογο - απάτη και να προχωρήσετε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ