Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Συνεχίζουν την κατάληψη

Οι εργαζόμενοι επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο ξεπούλημα

Αποφασιστικά συνεχίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη διώρυγα της Κορίνθου, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επ' αόριστον κατάληψη όλων των χώρων της διώρυγας από τις 18 Μάη, ενάντια στο ξεπούλημά της και απαιτώντας από την κυβέρνηση να διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας. Χτες, τα δύο σωματεία εργαζομένων στη Διώρυγα (ναυτικών και υπαλλήλων) αρνήθηκαν την πρόσκληση της εταιρίας «Sea Containers» να συναντηθούν και να συζητήσουν. Στο μεταξύ, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας κανονίστηκε συνάντηση την Τρίτη το πρωί στην οποία θα συμμετέχουν τα δύο σωματεία, εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, της ΓΣΕΕ και της εταιρίας της διώρυγας.

Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της διώρυγας της Κορίνθου για τη διατήρησή της στο δημόσιο και διασφάλιση των θέσεων εργασίας, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Κορίνθου. Παράλληλα δηλώνει ότι οι φιλειρηνιστές της Κορίνθου στηρίζουν τον γώνα των εργαζομένων και συμπαραστέκονται στη διεκδίκηση των αιτημάτων πάλης.

Οπως σημειώνει η Επιτροπή, ο αγώνας των εργαζομένων είναι εναντίον των μονοπωλίων που διεισδύουν σε όλους τους τομείς της κρατικής ιδιοκτησίας, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση και καταλήγει: «Εκφράζουμε τη βαθιά μας πεποίθηση ότι ο αγώνας αυτός αποτελεί, πολύτιμη παρακαταθήκη για τους εργαζόμενους του νομού. Η διώρυγα ήταν, είναι και μείνει περιουσία του ελληνικού και κορινθιακού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ