Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Η κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε από τα σχέδιά της

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου, στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο
Να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενόψει της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, κάλεσε τους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος, Αντώνης Σκυλλάκος, κατά τη χτεσινή του περιοδεία, στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στο Ελληνικό.

Το Ασφαλιστικό, ο «τρομονόμος», το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, αλλά και τα ειδικά προβλήματα του κλάδου, ήταν βασικά θέματα συζήτησης με τους εργαζόμενους, οι οποίοι άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις του ΚΚΕ και διατύπωσαν τους δικούς τους προβληματισμούς και ερωτήματα για τις εξελίξεις.

Ο Αντ. Σκυλλάκος, μιλώντας για το ασφαλιστικό, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να υποχωρήσει προσωρινά, ύστερα από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείπει το στόχο της που είναι η ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αναφερόμενος στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τόνισε πως μεθοδεύοντας τη συμμετοχή τους στον «κοινωνικό διάλογο» επιχειρούν να δώσουν «σωσίβιο» στην κυβέρνηση για να περάσει τα αντιλαϊκά της μέτρα.

«Ο "τρομονόμος", υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, θα νομιμοποιήσει το χαφιεδισμό, ενώ ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε λόγο ο καθένας θα μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκράτης». Επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να πατάξει την τρομοκρατία, αλλά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα μέτρα του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας. Ακόμα, υπενθύμισε ότι από τα δέκα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, για να συντάξει τον «τρομονόμο», τα επτά παραιτήθηκαν...

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις, τόνισε ότι στόχος της είναι να τις περιορίσει με κάθε τρόπο, ώστε να μην εκφράζουν οι εργαζόμενοι την αντίθεσή τους. Αν «περάσει» αυτός ο νόμος, σημείωσε, θα πρέπει η αστυνομία να είναι ενήμερη ώστε να χορηγεί άδεια για κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων, ενώ θα πρέπει να ορίζεται και υπεύθυνος για κάθε κινητοποίηση.

Ο Αντ. Σκυλλάκος είχε και ενημερωτική συνάντηση με τον υποδιευθυντή του αμαξοστασίου, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις ελλείψεις προσωπικού, την ιδιωτικοποίηση εργασιών (καθαρισμός των λεωφορείων) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ