Σάββατο 26 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Συντονίζονται και οργανώνουν τη συνέχεια

Την κλιμάκωση του αγώνα με διεκδίκηση αιτημάτων που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, την απόρριψη του διαλόγου - απάτη και ένα πολύμορφο πρόγραμμα δράσης, αποφάσισε σε συνεδρίασή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών στην Πάτρα.

Η Συντονιστική Επιτροπή σε εκτίμησή της για τις τρεις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις στην αρχή της συνεδρίασης, υπογράμμισε πως η απόφαση - απαίτηση των εργαζομένων όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από αυτές, είναι η κλιμάκωση της πάλης για τη διεκδίκηση αιτημάτων που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες και καλούν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να πάρουν απόφαση για νέα απεργιακή κινητοποίηση μέσα στον Ιούνη, απορρίπτοντας οποιαδήποτε μορφή διαλόγου.

Στη συνέχεια αποφάσισε τη συνέχιση των παρεμβάσεων σε χώρους δουλιάς με συσκέψεις, περιοδείες και μοίρασμα έντυπου ενημερωτικού υλικού στους εργαζόμενους, ενημερωτικές καμπάνιες, να γίνουν όπου είναι δυνατόν γενικές συνελεύσεις των σωματείων, συνέχιση του ανοίγματος της δράσης των επιτροπών αγώνα που έχουν ήδη συγκροτηθεί και στήσιμο επιτροπών αγώνα εκεί που δεν υπάρχουν.

Τέλος, πήρε απόφαση για πλατειά σύσκεψη για το ασφαλιστικό με τη συμμετοχή σωματείων, επιτροπών αγώνα και μαζικών φορέων όλου του νομού Αχαΐας που θα γίνει στις 6 Ιούνη, στις 7:30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση στην Καλαμάτα, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες σωματεία από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Επαγγελματοβιοτεχνών Θεόδωρος Μπαζίγος, εκπρόσωπος από το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Καστόρας και αντιπροσωπεία από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών.

Μάλιστα, υπογραμμίστηκε η αύξηση της συμμετοχής του κόσμου στην τελευταία απεργία έναντι αυτής στις 26 του Απρίλη, η οποία συνοδευόταν και με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως αυτά της μεγαλύτερης συμμετοχής των επαγγελματοβιοτεχνών, των αγροτών και των εμπόρων, ως αποτέλεσμα της οργανωμένης δουλιάς που προηγήθηκε. Επίσης, καταρτίστηκε πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με στόχο να καλυφθούν όλοι οι χώροι δουλιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ